Випічка і ДесертиДесертиЗапіканки

Морквяна запіканка з родзинками і прянощами

Морквяна запіканка з родзинками й прянощами – відмінна ідея яскравого, ароматного і корисного десерту. Запіканка готується з найпростіших продуктів і виходить дуже смачною. В основі запіканки – відварна морква. Приємну солодкість страві надають родзинки, а незвичайний аромат – мелена кориця і мускатний горіх.

Інгредієнти:

  • Морква 300 грамів
  • Молоко 2,5% 125 мілілітрів
  • Ізюм 50 грамів
  • Цукор 30 грамів
  • Масло вершкове 25 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Борошно 15 грамів
  • Кориця мелена 0,25 чайної ложки
  • Мускатний горіх (мелений) 2 щіпки
  • Сіль 0,5 чайної ложки

Для підготовки форми:

  • Борошно 10 грамів
  • Масло вершкове 5 грамів

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти. Моркву використовуйте смачну і соковиту. Молоко підійде будь-якої жирності.
  2. Вимийте моркву. Опустіть моркву в холодну підсолену воду і доведіть до кипіння. Варіть на невеликому вогні до готовності. Час варіння залежить від сорту і розміру коренеплодів. Мені знадобилося 25 хвилин, щоб морква приготувалася і стала м’якою при проколюванні шпажкою. Дістаньте моркву з окропу й остудіть, щоб було зручно працювати.
  3. Духовку включіть для розігрівання до 180 градусів.
  4. У глибоку миску влийте молоко. Розбийте яйця. Перемішайте віночком до однорідності.
  5. Розтопити вершкове масло. Додайте до інших компонентів тіста. Перемішайте.
  6. Остиглу моркву очистьте. Натріть на дрібній тертці. Додайте моркву до яєчної маси. Перемішайте.
  7. Всипте борошно, цукор, сіль, мелену корицю, мускатний горіх. Перемішайте.
  8. Ізюм вимийте і висушіть паперовим рушником. Додайте до решти інгредієнтів. Вмішайте родзинки в тісто.
  9. Підберіть відповідну за розміром форму. Я буду використовувати керамічну форму розміром 15х27,5х6 см. Змастіть форму тонким шаром вершкового масла і злегка присипте борошном. Вилийте тісто. Надішліть запіканку в духовку на 50-60 хвилин при температурі 180 градусів. Час випікання залежить від потужності техніки й матеріалу використовуваної форми. Запіканка повинна підрум’янитися і шпажка при проколюванні повинна бути сухою.
  10. Морквяна запіканка з родзинками й прянощами готова.
  11. Трохи остудіть і подавайте до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з лаваша з капустою, грибами і морквою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close