Морквяна запіканка з родзинками і прянощами

Морквяна запіканка з родзинками й прянощами – відмінна ідея яскравого, ароматного і корисного десерту. Запіканка готується з найпростіших продуктів і виходить дуже смачною. В основі запіканки – відварна морква. Приємну солодкість страві надають родзинки, а незвичайний аромат – мелена кориця і мускатний горіх.
Інгредієнти:
- Морква 300 грамів
- Молоко 2,5% 125 мілілітрів
- Ізюм 50 грамів
- Цукор 30 грамів
- Масло вершкове 25 грамів
- Яйця 2 штуки
- Борошно 15 грамів
- Кориця мелена 0,25 чайної ложки
- Мускатний горіх (мелений) 2 щіпки
- Сіль 0,5 чайної ложки
Для підготовки форми:
- Борошно 10 грамів
- Масло вершкове 5 грамів
Приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти. Моркву використовуйте смачну і соковиту. Молоко підійде будь-якої жирності.
- Вимийте моркву. Опустіть моркву в холодну підсолену воду і доведіть до кипіння. Варіть на невеликому вогні до готовності. Час варіння залежить від сорту і розміру коренеплодів. Мені знадобилося 25 хвилин, щоб морква приготувалася і стала м’якою при проколюванні шпажкою. Дістаньте моркву з окропу й остудіть, щоб було зручно працювати.
- Духовку включіть для розігрівання до 180 градусів.
- У глибоку миску влийте молоко. Розбийте яйця. Перемішайте віночком до однорідності.
- Розтопити вершкове масло. Додайте до інших компонентів тіста. Перемішайте.
- Остиглу моркву очистьте. Натріть на дрібній тертці. Додайте моркву до яєчної маси. Перемішайте.
- Всипте борошно, цукор, сіль, мелену корицю, мускатний горіх. Перемішайте.
- Ізюм вимийте і висушіть паперовим рушником. Додайте до решти інгредієнтів. Вмішайте родзинки в тісто.
- Підберіть відповідну за розміром форму. Я буду використовувати керамічну форму розміром 15х27,5х6 см. Змастіть форму тонким шаром вершкового масла і злегка присипте борошном. Вилийте тісто. Надішліть запіканку в духовку на 50-60 хвилин при температурі 180 градусів. Час випікання залежить від потужності техніки й матеріалу використовуваної форми. Запіканка повинна підрум’янитися і шпажка при проколюванні повинна бути сухою.
- Морквяна запіканка з родзинками й прянощами готова.
- Трохи остудіть і подавайте до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з лаваша з капустою, грибами і морквою