Молочні булочки

М’які повітряні й неймовірно смачні булочки! Спечи!
Молочні булочки відмінно підходять для сніданку. З ними можна робити бутерброди, а можна їсти самостійно. Виходять вони дуже м’якими й повітряними, з рум’яною, трохи хрусткою скоринкою. Для приготування варто докласти зусиль, але результат того вартий.
Інгредієнти:
- Молоко 240 мілілітрів
- Вода 240 мілілітрів
- Вершкове масло 30 грамів
- Цукор 1 столова ложка
- Сіль 1.5 чайної ложки
- Борошно 650 грамів
- Сухі дріжджі 2 чайні ложки
- Яєчні жовтки 1 штука
- Кунжут 50 грамів
Приготування:
- У каструлі змішуємо воду і молоко. Додаємо в каструлю вершкове масло і ставимо її на вогонь, доводимо до кипіння. У процесі додаємо цукор, потім солимо, все перемішуємо, знімаємо з вогню.
- Чекаємо, коли суміш охолоне до 37-38 градусів. В цей час просіюємо борошно, мішаємо його з дріжджами. Додаємо суміш борошна і дріжджів в каструлю, замішуємо тісто. Формуємо з тіста кулю, кладемо на дно миски, накриваємо чистим рушником і залишаємо при кімнатній температурі на одну годину.
- Час минув – дістаємо тісто, викладаємо на робочу поверхню, яку потрібно посипати борошном. Формуємо булочки – дванадцять кульок. Викладаємо майбутні булочки на деко, застелене пергаментом, залишаємо на 15 хвилин.
- Збиваємо яєчний жовток з 20 мілілітрів води, змащуємо поверхню булочок, посипаємо кунжутом. Ставимо деко в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин (до рум’яності). Все готово!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Наан – індійський смажений корж