Випічка і ДесертиКухні світуТістечкаФранцузька

Міні-еклери з шоколадною глазур’ю

З багатого розмаїття десертів з заварним кремом улюбленою французькою класикою залишаються еклери. Прикрашені шоколадною глазур’ю і подані з чашкою кави, ці тістечка легко здатні стати неперевершеним атрибутом недільного ранку. Якщо ви готуєте еклери вперше, буде потрібно трохи вправності, але швидке приготування десерту і його королівський смак коштуватимуть витрачених зусиль і відгукнуться любов’ю з першого погляду.

Час: 50 хвилин
Складність: легко
Кількість: 60 міні-еклерів

Інгредієнти:

Еклери:

  • Води 1 стакан
  • Вершкового масла або маргарину 110 грамів
  • Просіяного борошна вищого ґатунку 1 стакан
  • Яйця 4 штуки

Крем:

  • Молока 3 стакани
  • Цукру 3/4 стакана
  • Солі 1/2 чайної ложки
  • Борошна 6 столових ложок
  • Яйця 3 штуки
  • Ванілі 2 чайні ложки

Глазур:

  • Гіркого шоколаду 60 грамів
  • Цукру 2 стакани
  • Вершків для збивання (жирність 33%) 1 стакан

Приготування:

  1. Духовку нагрійте до 200 ° С. Нагрійте воду і масло до кипіння. Додайте борошно і безперервно помішуючи, готуйте поки суміш не стане однорідною (якщо тісто готове, то опущена в холодну воду грудочка прийме форму кулі). Зніміть з вогню й остудіть. Вбийте 4 яйця, вводячи їх в тісто по одному.
    На змащене жиром деко викладайте тісто чайною ложкою, формуючи маленькі тістечка. Випікайте в духовці приблизно 30 хвилин, до золотистого кольору. Остудіть готові еклери.
  2. Для крему, змішайте молоко, цукор, сіль і борошно, щоб не було грудочок; поставте на повільний вогонь, помішуючи, варіть до загустіння. Додайте 3 яйця і, коли суміш стане ще густішою, зніміть з вогню, охолодіть і додайте ваніль.
  3. Зубчастим ножем зробіть невеликі надрізи на тістечках збоку. За допомогою кулінарного пакета з насадкою заповніть еклери заварним кремом.
  4. Для глазурі, розтопіть шоколад, додайте цукор і вершки. Залиште, безперервно помішуючи, на повільному вогні, готуйте поки суміш не сформується в м’яку кулю. Охолодіть глазур і збийте до однорідної консистенції, а потім прикрасьте готові еклери.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close