Міні-еклери з шоколадною глазур’ю

З багатого розмаїття десертів з заварним кремом улюбленою французькою класикою залишаються еклери. Прикрашені шоколадною глазур’ю і подані з чашкою кави, ці тістечка легко здатні стати неперевершеним атрибутом недільного ранку. Якщо ви готуєте еклери вперше, буде потрібно трохи вправності, але швидке приготування десерту і його королівський смак коштуватимуть витрачених зусиль і відгукнуться любов’ю з першого погляду.
Час: 50 хвилин
Складність: легко
Кількість: 60 міні-еклерів
Інгредієнти:
Еклери:
- Води 1 стакан
- Вершкового масла або маргарину 110 грамів
- Просіяного борошна вищого ґатунку 1 стакан
- Яйця 4 штуки
Крем:
- Молока 3 стакани
- Цукру 3/4 стакана
- Солі 1/2 чайної ложки
- Борошна 6 столових ложок
- Яйця 3 штуки
- Ванілі 2 чайні ложки
Глазур:
- Гіркого шоколаду 60 грамів
- Цукру 2 стакани
- Вершків для збивання (жирність 33%) 1 стакан
Приготування:
- Духовку нагрійте до 200 ° С. Нагрійте воду і масло до кипіння. Додайте борошно і безперервно помішуючи, готуйте поки суміш не стане однорідною (якщо тісто готове, то опущена в холодну воду грудочка прийме форму кулі). Зніміть з вогню й остудіть. Вбийте 4 яйця, вводячи їх в тісто по одному.
На змащене жиром деко викладайте тісто чайною ложкою, формуючи маленькі тістечка. Випікайте в духовці приблизно 30 хвилин, до золотистого кольору. Остудіть готові еклери. - Для крему, змішайте молоко, цукор, сіль і борошно, щоб не було грудочок; поставте на повільний вогонь, помішуючи, варіть до загустіння. Додайте 3 яйця і, коли суміш стане ще густішою, зніміть з вогню, охолодіть і додайте ваніль.
- Зубчастим ножем зробіть невеликі надрізи на тістечках збоку. За допомогою кулінарного пакета з насадкою заповніть еклери заварним кремом.
- Для глазурі, розтопіть шоколад, додайте цукор і вершки. Залиште, безперервно помішуючи, на повільному вогні, готуйте поки суміш не сформується в м’яку кулю. Охолодіть глазур і збийте до однорідної консистенції, а потім прикрасьте готові еклери.
Смачного!