Мексиканські пончики Чурос

Чурос – пишні пампушки з заварного тіста, обсмажені в олії. Незважаючи на те, що їх батьківщиною вважається Іспанія і Португалія, чурос готують практично у всіх іспаномовних країнах. Мексиканські пончики «Круллер» зазвичай смажать у вигляді скручених паличок, ласо або підкови, посипають їх цукром або поливають шоколадною глазур’ю. В Іспанії чурос заведено подавати на сніданок до чашечки кави або гарячого шоколаду.
Час: 50 хвилин
Складність: легко
Порцій: 12 – 14
Інгредієнти:
- Води 1 стакан
- Вершкового масла 4 столові ложки
- Коричневого тростинного цукру 2 столові ложки
- Ванільного екстракту 1 чайна ложка
- Солі 1/4 чайної ложки
- Борошна вищого сорту 1 стакан
- Яєць 4 – 5 штук
- Ріпакова олія, для смаження
- Цукру 0,5 стакана
- Меленої кориці 0,5 чайної ложки
Приготування:
- Приготуйте пончики. У каструлі середнього розміру на помірно сильному вогні нагрівайте 1 стакан води, вершкове масло, цукор, ваніль і сіль. Дочекайтеся, поки суміш тільки почне закипати, і всипте борошно. Відразу ж почніть помішувати дерев’яною ложкою, щоб розбити всі грудки.
- Зніміть каструлю з вогню. Остудіть. Вбийте в тісто 4 яйця по одному, ретельно перемішуючи після кожного. Тісто має виглядати м’яким і глянсовим і залишати завиток у вигляді гачка, коли витягуєте з нього ложку. В іншому випадку, додайте ще одне яйце.
- Перекладіть тісто в кондитерський мішок з насадкою зірочкою. У глибоку важку сковороду (в ідеалі чавунну) налийте олії на 2,5 сантиметра у висоту. Нагрійте її на помірному вогні. Опустіть в олію кінчик дерев’яної ложки, вона повинна зашипіти.
- Акуратно видавіть в олію тісто, сформувавши пончик довжиною в 15 см. Видавлюйте тісто потроху, щоб пончики в олії не стикалися один з одним. Смажте до золотистої скоринки, потім переверніть і смажте з іншого боку.
- Готові чурос перекладіть на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Посмажте так все тісто. В паперовий пакет насипте цукор і корицю. Затисніть зверху і добре потрясіть. Кладіть в пакет по кілька пончиків, і обвалюйте їх в цукрі з корицею. Подавайте чурос якомога швидше.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Ватрушки з повидлом