Випічка і ДесертиТорти

Медовик зі згущеним молоком

Торт зі смаком згущеного молока і приємними медовими нотками.
Що може бути краще до чаювання в сімейному колі ніж класичний медовик зі згущеним молоком ?! Цей торт також займе гідне місце на святковому столі. Він припаде до смаку навіть тим, хто зовсім не любить мед, тому що в цьому торті він надає лише особливий шарм тісту приємним легким медовим посмаком. Медові коржі й згущено-вершковий крем відмінно поєднуються і доповнюють один одного. А з випічкою цього торта впорається навіть починаюча господиня, ніяких складнощів в його приготуванні немає.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 260 грамів
  • Маргарин 200 грамів
  • Цукор 200 грамів
  • Курячі яйця 2 штуки
  • Сода харчова 1 чайна ложка
  • Мед 2 столові ложки
  • Вершкове масло 250 грамів
  • Згущене молоко 1 банка
  • Мастика 20 грамів (макові квіти)

Приготування:

  1. Готуємо інгредієнти. Секрет приготування смачного і вдалого медовика використання не свіжого рідкого меду, а вже загустілого. Маргарин, яйця і вершкове масло виймаємо з холодильника заздалегідь, вони повинні бути кімнатної температури.
  2. Маргарин і мед розпускаємо на водяній бані. Для цього краще використовувати скляну миску, яку поміщаємо в каструлю з водою, щоб вона трохи не доходила до дна миски. Коли вони перетворяться в однорідну масу, всипаємо в миску цукор і постійно помішуємо, поки цукор не розчиниться.
  3. Потім додаємо соду і помішуємо масу, поки вона не побіліє і не збільшиться в об’ємі. Потім знімаємо миску з заготівлею тіста з водяної бані й залишаємо остигати. Коли маса стане теплою, вбиваємо в неї яйця і ретельно перемішуємо ложкою або змішуємо блендером.
  4. Потім всипаємо просіяне борошно, краще його відразу все не всипати, а порціями, щоб добре помісити тісто.
  5. Замішуємо м’яке еластичне тісто, але воно повинно триматися в кульці, не розповзатися і не розсипатися. Загортаємо його в харчову плівку і прибираємо на годину в холодильник.
  6. Готове тісто виймаємо з холодильника, ділимо його на 8 частин. Скачуємо їх в кульки, кожну кульку розгортаємо в тонкий корж.
  7. Можна відразу з неї вирізати по тарілці потрібного розміру коло або вже зі спеченого тіста вирізати корж. Кожен корж наколюємо виделкою, щоб він не здувся.
  8. Розігріваємо духову шафу до 180 градусів. Випікаємо кожен корж протягом 7 хвилин в середньому.
  9. Виймаємо його з духовки, коли він злегка зарум’яниться. Даємо коржам охолонути. Залишки тіста також спекти й за допомогою качалки або кавомолки перетворюємо в крихти, вони нам потрібні для посипання торта. Даємо коржам охолонути.
  10. Тим часом приготуємо крем. Розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло збиваємо міксером з банкою згущеного молока. За бажанням згущене молоко в банці можна попередньо зварити, але смачніше медовик, якщо згущене молоко не варене.
  11. Змащуємо кожен корж кремом, накриваємо його наступним.
  12. Верх торта і боки також змащуємо кремом. Присипаємо торт крихтами. Прикрашаємо за бажанням, можна готовими маковими квіточками. Ставимо на ніч торт в холодильник, щоб він добре просочився.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Домашній торт з шоколадною глазур’ю

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close