Медовий торт зі сметанним кремом

Медовий торт зі сметанним кремом прикрасить собою святковий стіл або домашнє чаювання. Торт виходить дуже смачним, в міру вологим і пористим. Дивно, що, використовуючи абсолютно прості продукти, ви легко приготуєте цей улюблений багатьма торт. Яскравий карамельний смак і аромат цих ласощів точно нікого не залишать байдужим!
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно пшеничне 300-400 грамів
- Цукор 330 грамів
- Сода 2 чайні ложки
- Яйця 3 штуки
- Масло вершкове 50 грамів
- Мед 2 столові ложки
Для крему:
- Сметана 30-40% – 450-500 грамів
- Цукрова пудра 80 грамів
Приготування:
- У процесі приготування нам знадобиться пергаментний папір.
- Сметану відправляємо в холодильник.
- Мед і вершкове масло розтоплюємо в сотейнику, не доводячи до кипіння.
- У миску просіваємо борошно і соду.
- Розбиваємо яйця в миску і злегка зібємо.
- З’єднуємо яйця і мед з маслом. Перемішуємо.
- Всипаємо цукор і трохи збиваємо.
- Частинами всипаємо борошно і замішуємо м’яке, злегка липке тісто.
- Всипаючи борошно, орієнтуйтеся на еластичність тіста. Воно не повинно бути тугим.
- У велику каструлю наливаємо трохи гарячої води і ставимо на нагрівання. Кладемо тісто в миску, яка б повністю закривала каструлю, але не торкалася води. Прогріваємо тісто на водяній бані 40-50 хвилин.
- Періодично перемішуємо тісто (кожні 5-7 хвилин). У тісті будуть утворюватися скоринки, які і додадуть торту карамельний аромат.
- Знімаємо тісто з вогню, коли воно набуде злегка коричневий відтінок.
- Підпилимо стіл борошном, викладаємо тісто, формуючи ковбаску. Ділимо на 5-6 частин. Включаємо духовку для розігрівання до 170-180 градусів.
- Пергамент підпилюємо борошном і на ньому розгортаємо тонкий шар тіста. Вирізаємо круглий корж, накривши пласт формою або тарілкою. У мене діаметр коржів 24 см.
- Корж наколюємо виделкою. Відправляємо в духовку на 4-6 хвилин.
- Готовому коржу даємо охолонути на рівній поверхні. Потім знімаємо його з пергаменту.
- Таким чином випікаємо всі коржі.
- Обрізки від коржів кладемо на пергамент і відправляємо в духовку на 5 хвилин. Даємо охолонути.
- За допомогою блендера обрізки подрібнюємо в крихту.
- З’єднуємо сметану і цукрову пудру. Збиваємо.
- Розподіляємо крем по всіх коржах і рівномірно розмазуємо.
- Складаємо змащені коржі стопкою. Борти також змащуємо кремом.
- Посипаємо верхівку і боки торта крихтою. Відправляємо торт в холодильник на кілька годин.
- Медовий торт з карамельним смаком готовий.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Бісквітний торт з сирним кремом та ананасами