Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Медовий білий хліб

Мед надає хлібу особливий смак, який неможливо отримати за допомогою, наприклад, цукру. Рецепт нескладний навіть для тих, хто тільки починає освоювати випічку. Такий хліб досить універсальний, його можна подавати з різними стравами. Він підійде для сніданку, обіду або вечері.

Час 3 години 10 хвилин
Складність: легко
Порцій: 20

Інгредієнти:

  • Хлібопекарського борошна приблизно 6 стаканів
  • Води (35 – 43 ° С) 1,25 стакана
  • Активних сухих дріжджів 2,25 чайні ложки
  • Молока (кімнатної температури) 1 стакан
  • Меду 2 столові ложки
  • Солі 2 чайні ложки
  • Вершкового масла (розм’якшеного) 3 столові ложки

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте теплу воду і дріжджі. Додайте молоко, мед, сіль і вершкове масло. Перемішайте. Всипте 4 стакани муки. Добре змішайте. Додайте решту борошна в такій кількості, щоб отримати тісто, яке буде тягнутися за ложкою по мисці.
  2. Примітка * Хлібопекарське борошно містить більше клейковини, ніж універсальне. Це означає, що приготований з неї хліб буде сильніше збільшуватися в об’ємі. Ви можете зробити хлібопекарську муку самостійно, додавши по 3,5 грама клейковини на кожні 150 грамів пшеничного борошна, що використовується в рецепті.
  3. Виверніть масу на злегка присипану борошном поверхню. Місіть протягом 10 хвилин, додаючи більше борошна за потреби, поки тісто не стане пружним і гладким на дотик. Помістіть його в змащену маслом миску середніх розмірів.
  4. Проверніть тісто так, щоб його верх також став злегка жирним. Накрийте чистою тканиною і дайте йому піднятися, залишивши в теплому місці без протягів на 1 годину. Втисніть тісто. Виверніть його на злегка присипану борошном дошку і розімніть протягом 5 хвилин або поки не вийдуть бульбашки повітря.
  5. Розділіть тісто на 2 рівні частини. Сформуйте з кожної половини буханку. Помістіть тісто в 2 змащені маслом форми для хліба розміром 23 см х 13 см. Накрийте і поставте для вистоювання, залишивши в теплому місці без протягів на 45 хвилин або до збільшення обсягу в 2 рази вдруге.
  6. Випікайте хліб при температурі 170 ° С протягом 40 хвилин або до тих пір, поки верх не стане золотисто-коричневим, а при постукуванні повинен чутися порожнистий звук. Вийміть хліб з форм і дайте охолонути на решітці.
Поради по випічці хліба.
  • Для приготування хліба використовуйте бутельовану воду, а не з-під крана. Водопом’якшувальні речовини й хлорована вода іноді можуть вбити дріжджі, необхідні для того, щоб тісто піднялося.
  • Відразу ж після випічки змастіть хліб вершковим маслом, щоб отримати м’яку кірку.
  • Змащуйте хліб молоком перед випіканням, щоб отримати темну, блискучу шкірку.
  • Змащуйте хліб яєчним білком перед випіканням, щоб отримати блискучу шкірку.
  • Обприскування буханок водою під час випікання призведе до утворення хрусткої скоринки. Додавання в тісто меду допомагає спеченому хлібу довше не черствіти.
  • Ви можете використовувати будь-яке молоко в цьому рецепті: незбиране, знежирене, зі зниженим вмістом жиру і т. д. Його можна також замінити сумішшю води й знежиреного сухого молока.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Булочки бріош

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close