Медове печиво

З житнього і цілозернового борошна виходить незвичайне, дуже ароматне печиво! Додавання меду робить таку випічку особливою! Печиво виходить приємно крихким, досить розсипчастим і чимось схожим на пісочне.
Інгредієнти:
- Борошно житнє 120 грамів
- Борошно цільнозернове 100 грамів
- Мед рідкий 40 грамів (1,5 столової ложки)
- Молоко 70 мілілітрів
- Олія рослинна 50 мілілітрів
- Розпушувач 10 грамів
Для посипання печива:
- Цукор 1-2 столові ложки
Приготування:
- Печиво готується досить швидко, тому духовку найкраще заздалегідь включити розігріватися до 180 градусів.
- У мисці з’єднайте мед, молоко і рослинну олію. Перемішайте.
- Додайте житнє і цілозернове борошно, розпушувач і замісіть щільне тісто.
- Розкачайте тісто на столі в пласт товщиною приблизно 5 мм.
- Рівномірно посипте тісто цукром і прокатайте качалкою, вдавлюючи цукор в тісто.
- За допомогою формочок або склянки виріжте з пласта тіста заготівлі й перекладіть їх на деко, застелене пергаментом.
- Випікайте печиво в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15 хвилин.
- Готове печиво дістаньте з духовки, перекладіть на тарілку, остудіть і подайте до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадне печиво з горіхами