Випічка і ДесертиПечиво

Медове печиво

З житнього і цілозернового борошна виходить незвичайне, дуже ароматне печиво! Додавання меду робить таку випічку особливою! Печиво виходить приємно крихким, досить розсипчастим і чимось схожим на пісочне.

Інгредієнти:

  • Борошно житнє 120 грамів
  • Борошно цільнозернове 100 грамів
  • Мед рідкий 40 грамів (1,5 столової ложки)
  • Молоко 70 мілілітрів
  • Олія рослинна 50 мілілітрів
  • Розпушувач 10 грамів

Для посипання печива:

  • Цукор 1-2 столові ложки

Приготування:

  1. Печиво готується досить швидко, тому духовку найкраще заздалегідь включити розігріватися до 180 градусів.
  2. У мисці з’єднайте мед, молоко і рослинну олію. Перемішайте.
  3. Додайте житнє і цілозернове борошно, розпушувач і замісіть щільне тісто.
  4. Розкачайте тісто на столі в пласт товщиною приблизно 5 мм.
  5. Рівномірно посипте тісто цукром і прокатайте качалкою, вдавлюючи цукор в тісто.
  6. За допомогою формочок або склянки виріжте з пласта тіста заготівлі й перекладіть їх на деко, застелене пергаментом.
  7. Випікайте печиво в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15 хвилин.
  8. Готове печиво дістаньте з духовки, перекладіть на тарілку, остудіть і подайте до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадне печиво з горіхами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close