Мед з кульбаб

Мед з кульбаб – смачно, солодко і корисно.
Подавати ласощі можна до чаю або кави, до інших напоїв. Використовувати при створенні десертів, випічки і т.д.
Інгредієнти:
- Кульбаба 50 штук
- Цукор 350 грамів
- Вода 150 мілілітрів
- Лимонна кислота за смаком
Приготування:
- Підготуйте продукти. Квітки кульбаб нарвати з ранку і до обіду – в цей час вони розпускаються. Використовувати тільки жовті квіти, а не білі, пухнасті. На 350-400 мілілітрів меду з кульбаб буде потрібно не менше 50 квіток.
- Відірвати у квіток стебла, промити їх у воді. Ножицями зрізати з бутонів тільки жовту частину – пелюстки. Саме вони додадуть десерту бажаний жовтий колір. Постаратися акуратно нарізати, щоб не додавати гірку зелену частину бутона.
- Викласти квіткову масу в казан або сотейник, залити водою і додати 1-2 щіпки лимонної кислоти. Такий інгредієнт додавати обов’язково – він “закріпить” колір, додасть меду лимонний присмак і не дасть цукру знову карамелізуватися. Помістити місткість з квітковою масою на плиту, включивши максимальний нагрів, довести до кипіння і протушкувати близько 2-3 хвилин. Цього часу з лишком вистачить, щоб рідина забарвилася в жовтий колір.
- Процідити вміст місткості через дрібне ситечко, видаляючи макуху повністю. Викинути макуху – вона більше в рецепті не використовується.
- У рідину всипати цукор і помістити місткість ще раз на плиту, включивши середній нагрів. Довести до кипіння і варити до википання рідини в два рази, приблизно 30 хвилин. Без додавання лимонної кислоти солодка маса зацукриться – такий цукор виробляють в наш час. З нього практично неможливо зварити якісну карамель без додавання кислоти.
- Коли маса увариться і дійсно стане схожа на рідку карамель, вимкнути нагрів, але не давати остигати в місткості!
- Перелити солодку масу в банку або в іншу місткість з кришкою, але не в пластмасову, помістити на холод. Охолоджуючись, мед ще більше загусне і стане тягучим, щільним.
- Коли це станеться, принести мед з холоду в тепло і подати до столу з чаєм, не забувши нарізати ароматний лимон. Такий мед можна додавати в різні десерти, використовувати при створенні маринадів, смузі, напоїв.
Мед з кульбаб – смачна і яскрава карамель, яка вбирає в себе жовтий колір барвистих квітів. Зберігатися такий продукт може до 1-2 місяців на холоді.
Смачного!