Інші солодощіВипічка і Десерти

Мед з кульбаб

Мед з кульбаб – смачно, солодко і корисно.
Подавати ласощі можна до чаю або кави, до інших напоїв. Використовувати при створенні десертів, випічки і т.д.

Інгредієнти:

  • Кульбаба 50 штук
  • Цукор 350 грамів
  • Вода 150 мілілітрів
  • Лимонна кислота за смаком

Приготування:

  1. Підготуйте продукти. Квітки кульбаб нарвати з ранку і до обіду – в цей час вони розпускаються. Використовувати тільки жовті квіти, а не білі, пухнасті. На 350-400 мілілітрів меду з кульбаб буде потрібно не менше 50 квіток.
  2. Відірвати у квіток стебла, промити їх у воді. Ножицями зрізати з бутонів тільки жовту частину – пелюстки. Саме вони додадуть десерту бажаний жовтий колір. Постаратися акуратно нарізати, щоб не додавати гірку зелену частину бутона.
  3. Викласти квіткову масу в казан або сотейник, залити водою і додати 1-2 щіпки лимонної кислоти. Такий інгредієнт додавати обов’язково – він “закріпить” колір, додасть меду лимонний присмак і не дасть цукру знову карамелізуватися. Помістити місткість з квітковою масою на плиту, включивши максимальний нагрів, довести до кипіння і протушкувати близько 2-3 хвилин. Цього часу з лишком вистачить, щоб рідина забарвилася в жовтий колір.
  4. Процідити вміст місткості через дрібне ситечко, видаляючи макуху повністю. Викинути макуху – вона більше в рецепті не використовується.
  5. У рідину всипати цукор і помістити місткість ще раз на плиту, включивши середній нагрів. Довести до кипіння і варити до википання рідини в два рази, приблизно 30 хвилин. Без додавання лимонної кислоти солодка маса зацукриться – такий цукор виробляють в наш час. З нього практично неможливо зварити якісну карамель без додавання кислоти.
  6. Коли маса увариться і дійсно стане схожа на рідку карамель, вимкнути нагрів, але не давати остигати в місткості!
  7. Перелити солодку масу в банку або в іншу місткість з кришкою, але не в пластмасову, помістити на холод. Охолоджуючись, мед ще більше загусне і стане тягучим, щільним.
  8. Коли це станеться, принести мед з холоду в тепло і подати до столу з чаєм, не забувши нарізати ароматний лимон. Такий мед можна додавати в різні десерти, використовувати при створенні маринадів, смузі, напоїв.

Мед з кульбаб – смачна і яскрава карамель, яка вбирає в себе жовтий колір барвистих квітів. Зберігатися такий продукт може до 1-2 місяців на холоді.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close