Марципан з арахісу

Рецепт класичного марципана передбачає використання мигдалю, але це не означає, що любителі арахісу позбавлені можливості вносити в десерт зміни. Тим більше що своїм смаком результат кулінарного експерименту заміну повністю виправдовує. Готуються такі марципани досить просто.
Автор рецепта – Marcela Valladolid – знаменитий шеф-кухар, телеведуча, кулінарний письменник
Час: 20 хвилин
Складність: легко
Порцій: 10
Інгредієнти:
- Смаженого арахісу 2 стакани
- Цукрової пудри 1 стакан
- Арахісової пасти 1 чайна ложка
Приготування:
- Використовуючи кухонний комбайн, перемеліть арахіс до утворення великих шматочків. Додайте цукрову пудру й арахісову пасту. Змішуйте 2 хвилини, при необхідності зіскрібаючи масу зі стінок, щоб получився компактний комок тіста.
- Вийміть арахісову суміш для марципанів з кухонного комбайна. Використовуючи качалку, розкачайте тісто до товщини 2 см. Круглими формами для печива діаметром 5 см виріжте марципани. Обережно викладіть їх на деко, застелене вощеним або пергаментним папером. Тісто можна зліпити в комок і знову розкачати, щоб доробити інші марципани.
- Подавайте відразу ж або загорніть у пергаментний папір і зберігайте в холодильнику.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Французький десерт з фісташками