Мандариновий сорбет

Автор рецепта – Вольфганг Пак – професійний шеф-кухар, кулінарний письменник.
Освіжаючий десерт зі смаком цитрусових доведеться як ніколи до речі в період літньої спеки. Лікер Mandarine Napoleon можна замінити, наприклад, «Куантро» – спиртним напоєм з яскраво вираженим смаком і запахом помаранчевих фруктів. Як варіант оригінальної подачі: сорбет викласти в шкірку з половинок апельсина (мандарина) і прикрасити цедрою.
Інгредієнти:
Сорбет:
- Мандаринового соку 3 стакани (приблизно з 18 мандаринів)
- 10 мандаринів, натріть цедру і дрібно порубайте (натріть на дрібну тертку) м’якуш
- Свіжого лимонного соку (з 5-6 лимонів) 3/4 стакана
- Терта цедра з 4 лимонів
- Сиропу 1,5 стакани, рецепт додається
- Лікеру Mandarine Napoleon 1/4 стакана
Сироп:
- Цукру 2 стакани
- Води 1 стакан
Приготування:
- Мандариновий сорбет: У мисці змішайте всі інгредієнти. Процідіть через дрібне сито в миску. Охолодіть.
- Помістіть в мороженицю і дотримуйтесь вказівок виробника.
- Сироп: З’єднайте цукор і воду в сотейнику. Доведіть до кипіння і варіть протягом 1-2 хвилин або поки рідина не стане прозорою. Зніміть з вогню.
- Охолодіть і зберігайте в закритому контейнері в холодильнику до моменту подачі.
Смачного!