Випічка і ДесертиКекси та Мафіни

Мафіни з яблуками

Мафіни з яблуками – це дуже ніжні й ароматні кексики з приємним яблучним смаком та ароматом. Мафіни виходять м’якими, трохи вологими, з солодкою хрусткою скоринкою.

Час: до 1 години
Складність: легко
Порцій: 12

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 2 склянки
  • Цукор 250 грамів
  • Розпушувач тіста 2 чайні ложки
  • Харчова сіль 0.5 чайної ложки
  • Соняшникова олія 80 мілілітрів
  • Куряче яйце 1 штука
  • Молоко 80 мілілітрів
  • Яблуко 2 штуки
  • Кориця 1 чайна ложка
  • Масло вершкове 100 грамів
  • Цукрова пудра за смаком

Приготування:

  1. Для приготування цієї випічки спочатку змішуємо в мисці півтори склянки борошна, 150 грамів цукру, розпушувач тіста і сіль. За смаком можна додати щіпку ванілі або трохи ванільного цукру.
  2. Додаємо в миску соняшникову олію, розбиваємо яйце і вливаємо молоко. Ретельно перемішуємо ложкою, щоб суміш вийшла однорідної консистенції. Яблука миємо, очищаємо від шкірки й нарізаємо на невеликі кубики. Можна натерти їх на крупій тертці. Кладемо яблука в приготовлену суміш і акуратно ложкою все перемішуємо.
  3. Для приготування мафінів найкраще використовувати невеликі силіконові формочки. Якщо формочки не з силікону, то змащуємо їх соняшниковою олією або вершковим маслом.
  4. Ложкою викладаємо тісто в форми, трохи не доходячи до верху. У миску насипаємо борошно, що залишилося і цукор. Кладемо в неї нарізане на кубики холодне вершкове масло і корицю. Все ретельно перетираємо виделкою. Отриману суміш викладаємо на тісто в формочках.
  5. Прогріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо мафіни приблизно 20 – 25 хвилин. Готовність мафінів можна перевірити за допомогою дерев’яної шпажки.
  6. Готові гарячі кекси посипаємо цукровою пудрою, даємо їм трохи охолонути й подаємо до столу.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close