Мафіни з маскарпоне

Можна назвати цей рецепт мафінів з маскарпоне вишуканим блюдом для урочистостей і сімейних свят. Адже такий сир дорогий, і купуємо ми його виключно в рідкісних випадках, найчастіше для витончених страв. Він є основою для багатьох десертів, включаючи найвідоміший з них – тірамісу.
Мафіни з таким сиром відрізняються особливо ніжним і м’яким смаком. В даному рецепті лимонний сік є ще однією складовою цієї святкової випічки.
Кекси також стильно декоровані свіжими фруктами, залитими желе.
Для декору потрібно: будь-які м’які фрукти, пакетик желе.
Інгредієнти:
- Сир маскарпоне 600 грамів
- Яйця 3 штуки
- Цукор 1 стакан
- Ванілін 1 штука
- Мука пшенична 2 столові ложки
- Лимонний сік 1 столова ложка
Приготування:
- Сир маскарпоне збиваємо в міксері на невеликій швидкості. Плавно вводимо цукор і продовжуємо збивати. Додаємо ванільний цукор, сіль, цедру і борошно. Акуратно додаємо сік лимона і продовжуємо збивати. По одному вводимо яйця і продовжуємо збивати. Розливаємо в круглі силіконові форми для мафінів.
- Відправляємо на одну годину в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Дістаємо з духовки й даємо повністю охолонути.
- Декоруємо свіжими фруктами. Заливаємо, заздалегідь приготованим желе, яке швидко застигає. Пакуємо в зручну місткість і даруємо радість собі й близьким! Класичні мафіни з сиром маскарпоне готові!
Смачного!