Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Листковий пиріг зі шпинатом і сиром

Соковитий листковий пиріг зі шпинатом – дуже корисне блюдо!
Таке блюдо можна взяти з собою на пікнік, в поїздку, воно смачне як в гарячому, так і в холодному вигляді разом з чаєм або різними соусами.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто 350 грамів
  • Шпинат 150 грамів
  • Курячі яйця 2 штуки
  • Сіль за смаком
  • Сметана 50 мілілітрів
  • Копчений сир 50 грамів
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Твердий сир 50 грамів

Приготування:

  1. Підготувати необхідні продукти. Пучки шпинату розібрати, зрізати стебла з листочків, ретельно промити кожен з них. Використовувати не менше 2 пучків, тому, що при термічній обробці така зелень сильно втрачає в масі.
  2. Промите листя шпинату нарізати не надто широкими стрічками й викласти нарізку в салатник, миску.
    Листкове тісто розморозити, розстелити на робочій поверхні й вирізати коло діаметром на 4-6 сантиметрів більше, ніж форма для випікання. Помістити коло тіста в форму, заходячи на бортики та формуючи невелику окантовку для начинки. За бажанням верх окантовки можна обрізати фігурним ножем для піци або притиснути виделкою. Форму можна не змащувати, тому, що в тісті й так міститься великий відсоток жиру.
  3. В окремому глибокому салатнику або мисці збити курячі яйця з сіллю і меленим чорним перцем, додати сметану будь-якої жирності, дрібно нарізаний копчений сир. Замість копченого сиру можна використовувати плавлені сирки “Дружба”, якщо їх попередньо заморозити на 20 хвилин в морозильній камері, а потім натерти на крупній тертці. Ретельно перемішати вміст салатника.
  4. Додати в яєчну масу шпинатну нарізку і ще раз перемішати. У цьому кроці можна всипати трохи курячої приправи, інші спеції.
  5. Вилити начинку в середину форми на листкове тісто. Духовку розігріти до 200 С і помістити в неї форму з заготівлею. Запікати приблизно 25 хвилин до рум’яної скоринки. Якщо тісто вздуєтся в процесі запікання страви, то проткнути його ножем або дерев’яною шпажкою, випускаючи повітря.
  6. Як тільки пиріг як слід запечеться, подрібнити будь-який твердий сир і присипати ним поверхню страви. Запекти ще 2-3 хвилини до розплавлення сиру. Витягти й остудити до кімнатної температури. Лише потім витягти сам пиріг з форми.
  7. Нарізати на порційні шматочки та подати до столу з чашкою ароматного чаю або з часниковим соусом, класичним густим йогуртом.

Листковий пиріг зі шпинатом і сиром вийде рум’яним, соковитим і дуже смачним. Його з легкістю приготує навіть кулінар початківець, якщо заздалегідь придбає листкове тісто (дріжджове або бездріжджове). Головне – обов’язково розморозити тісто перед запіканням.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close