Листкові рулетики з червоною рибою

Чудові рулетики з червоною рибою прикрасять будь-який стіл!
Закуска з червоною рибою – відмінне рішення для святкового застілля. Приготувати її можна заздалегідь, що дуже важливо в святкові дні. Рулетики з листкового тіста виходять дуже апетитними, рум’яними, вони не повинні бути великого розміру – буквально “на один укус”. Листкове тісто можна брати прісне або дріжджове – будь-яке відмінно підходить. Для начинки теж підійде і м’який, і твердий сир. Відмінно з рибою поєднується зелень кропу. Закуска з червоною рибою – справжня окраса святкового застілля.
Інгредієнти:
- Листкове тісто 200 грамів
- Червона риба 60 грамів
- Твердий сир 50 грамів
- Сметана 1 столова ложка
- Курячі яйця 1 штука
Приготування:
- Для приготування цієї чудової закуски з червоною рибою візьміть листкове тісто, твердий сир, сметану, кріп і будь-яку червону рибу, в даному випадку слабосолона, можна взяти підкопчену.
- Натріть сир на крупній тертці, дрібно наріжте свіжий кріп, додайте столову ложку жирної сметани. Добре перемішайте суміш, це буде підкладка під основну начинку з риби.
- Листкове тісто розкачати до 0,6-0,7 см. Наріжте його витягнутими трикутниками. На широку частину кладіть сирну начинку, а зверху один-два шматочки червоної риби. Закрутіть рулетиком.
- Помістіть рулетики на пекарський папір у форму для запікання. У склянку розбийте яйце, збийте, або візьміть один жовток – змастіть поверхню рулетиків.
- Візьміть сухе насіння маку. Присипте змащені яйцем рулетики насінням маку (за бажанням кмину, кунжуту). Поставте в нагріту до 180 градусів духовку хвилин на 20-25, поки рулетики піднімуться і зарум’яняться.
- Чудова закуска з червоною рибою готова! Її місце на святковому столі, приготувати таку закуску можна заздалегідь, тому, що подають її охолодженою.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Чебуреки домашні