Листкові пиріжки з консервованою рибою і рисом

Апетитні хрусткі пиріжки з консервованою рибою і рисом я готую з готового листкового тіста. Як начинку можна використовувати абсолютно будь-які рибні консерви — завжди виходить дуже смачно.
Інгредієнти:
- Тісто листкове бездріжджове 500 грамів
- Рис 100 грамів
- Риба консервована у власному соку 240 грамів
- Цибуля ріпчаста 1 штука (90 грамів)
- Олія рослинна 4 столові ложки
- Жовток 1 штука
Приготування:
- Дістанемо тісто і залишимо розморожуватись.
- Промиємо і поставимо варитися рис до готовності — це приблизно 20 хвилин з моменту закипання води.
- Почистимо цибулю і моркву. Порубати цибулину дрібно. Натремо моркву на великій тертці.
- У сковороді розігріємо рослинну олію на середньому вогні й викладемо подрібнені овочі, обсмажити до м’якості.
- Включимо розігріватися духовку до 180 градусів.
- Консервовану рибу розімніть вилкою прямо в жерстяній банці, попередньо зливши рідину.
- У миску викладемо відварений рис, овочеву засмажку і рибу.
- Все перемішати. Начинка готова.
- Повністю розморожене тісто розкачати в тонкий пласт, який поріжемо квадратами зі стороною 8-10 см. На один з кутів кожного квадрата тіста викладемо по 1-2 столовій ложці начинки.
- Складемо тісто у вигляді трикутника з начинкою всередині й виделкою скріпимо краї. Так поступимо з усім тістом і начинкою.
- Деко застелити кулінарним пергаментом.
- Підготовлені трикутники викладемо на пергамент.
- Збовтаємо жовток з 1 столовою ложкою води до однорідності. Кожен трикутник змажемо сумішшю жовтка і води, щоб при випіканні з’явилася золотиста скоринка.
- Випікати пиріжки будемо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Гарячі пиріжки подамо до столу відразу ж.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріжки з картоплею та грибами