Випічка і ДесертиНесолодка випічкаТісто

Листкове тісто швидкого приготування

З такого тіста можна готувати різного роду випічку.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 250 грамів
  • Вода 75 мілілітрів
  • Маргарин (охолоджений) 150 грамів
  • Яйце дрібне 1 штука
  • Сіль 0,25 чайної ложки
  • Лимон (сік) 1 часточка або оцет 9% 0,5 чайної ложки

Інгредієнти:

  1. Маргарин заздалегідь помістити в морозильну камеру на 1 годину, щоб він був добре охолодженим.
  2. У воду додати сіль і видавити 0,5 чайної ложки соку лимона або влити оцет. Перемішати.
  3. Охолоджений маргарин нарізати маленькими шматочками.
  4. На дошку просіяти борошно, викласти в нього маргарин.
  5. Ножем дрібно порубати маргарин з борошном.
  6. Борошно, змішане з маргарином, пересипати в глибоку миску.
  7. Після цього зробити в борошні поглиблення.
  8. Влити в поглиблення підсолену воду з лимонним соком або оцтом, додати яйце.
  9. Швидко замісити тісто. Довго не вимішувати, щоб маргарин не встиг розтанути. Досить просто скачати з тіста кулю.
  10. Помістити тісто в целофановий пакет або накрити миску з тістом серветкою і поставити на 2 години в холодильник.
  11. (Якщо у вас немає часу, то відправте тісто в морозилку хоча б на 20 хвилин.)
  12. Перед випічкою рекомендується 2-3 рази розкачати тісто і скласти його в 3-4 шари.
  13. Таке тісто можна загорнути в харчову плівку і зберігати в холодильнику протягом 5 днів або в морозилці до 6 місяців.
  14. З такого тіста можна готувати пироги, печиво, рогалики й навіть піцу.

Готуйте з задоволенням!

Тримайте ще цікавий рецепт: Філо (витяжне тісто)

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті
1 thought on “Листкове тісто швидкого приготування”
  1. Дякую за цей рецепт. Дуже люблю вироби з листкового тіста, але все якось воно в мене не виходило, тому купувала. Ваш вийшов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close