Лимонний курд від Джеймса Олівера

Курд – це десерт, який має кремову консистенцію. Його можна їсти самостійно або використовувати в якості крему для торта або наповнювача кошичків. Рецепт лимонного курда дозволяє господаркам швидко приготувати це дивно смачне і просте блюдо. До того ж для цього використовуються інгредієнти, які є в холодильнику майже в кожному будинку.
Інгредієнти:
- Яйця 4 штуки
- Цукор 1 стакан
- Лимон 4 штуки
- Вершкове масло 0,5 склянки
Приготування:
- Необхідно вичавити лимонний сік і зняти цедру. Вони поміщаються в каструльку, і до них додаються інші інгредієнти крім яєць. Масу необхідно прогрівати до повного розчинення цукру.
- Яйця збиваються, після чого їх необхідно вилити в каструльку з підготовленою сумішшю. Потрібно постійно помішувати, щоб яйця не згорнулися. Варити крем слід на дуже маленькому вогні, поки маса не загусне. Після цього десерт знімається з вогню.
- Рекомендується відразу ж розлити його по невеликих банках (250-300 мілілітрів). Готову суміш можна зберігати в холодильнику, але не більше двох тижнів. Якщо терміни зберігання добігають кінця, можна спекти коржі. Цей крем зробить будь-який торт ще смачніше.
Смачного!