Випічка і ДесертиКекси та Мафіни

Лимонний кекс з маскарпоне

Цей рецепт переверне ваше уявлення про кекси. Зазвичай вони виходять досить щільними за текстурою, проте цей лимонний кекс неймовірно ніжний. Секрет простий – в тісто потрібно додати трохи вершкового сиру маскарпоне. Найпопулярніша страва з цим італійським сиром – тірамісу. Однак не варто недооцінювати маскарпоне. Він досить частий гість на кухні італійських господинь. На його основі готують смачні легкі креми, його додають в тісто і навіть використовують замість масла для бутербродів. Нам же він допоможе приготувати м’який і повітряний кекс.

Дуже часто навіть у досвідчених господинь кекс піднімається нерівномірно, а гіркою. Грішать то на неправильний рецепт, то на духовку. Насправді ж слід дотримуватися 4 простих правила.

1. Тісто потрібно викладати в форму, починаючи з зовнішнього кола. Можна використовувати кондитерський мішок, в такому випадку викладати тісто слід по спіралі.

2. Слід стежити за температурою. Вона повинна бути не дуже високою. Краще пекти довше при низькій температурі, ніж швидко – при великій. У перші 10 хвилин відкривати духовку не можна.

3. Щоб середина кексу не здулася, потрібно вистелити пергаментним папером тільки дно форми.

4. Вибираючи форму для випікання, віддайте перевагу тій, що товща. У тонкостінних формах краї швидко пропікаються і починають підсушуватися в той час, як середина ще не готова.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 100 грамів
  • Кукурудзяне борошно 100 грамів
  • Мигдальний порошок 100 грамів
  • Маскарпоне 160 грамів
  • Лимон 2 штуки (Сік і цедра)
  • Коричневий цукор 150 грамів
  • Вершкове масло 80 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Розпушувач 1 пакетик
  • Сіль 1 щіпка

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 160 °C. Змішати коричневий цукор і вершкове масло до однорідної текстури.
  2. Додати яйця і ретельно збити міксером на високій швидкості. Акуратно перемішати отриману суміш з маскарпоне, потім додати сік і цедру лимонів.
  3. Додати просіяне борошно, мигдальний порошок, розпушувач і сіль. Добре перемішати й вилити тісто у форму, викладену папером для випічки.
  4. Випікати 50 хвилин. Перевірити готовність за допомогою ножа, якщо кекс не готовий, відправити в духовку ще на 10 хвилин.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Мафіни з маскарпоне

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close