Лимонні тістечка з запеченим безе і ягідним соусом

Дивовижне і дуже смачне тістечко з начинкою зі свіжих ягід, ніжним лимонним кремом і шапочкою меренги зверху. Причому вам не потрібно готувати крем окремо. Всі чари відбуваються при запіканні десерту в духовці на водяній бані. Розкладіть свіжі ягоди по порційних формочках і залийте їх дуже рідким тістом, замішаним на жовтку, лимонному соку, цедрі, цукрі, молоці, невеликій кількості борошна й окремо збитих білках. При випіканні білки піднімуться вгору, утворюючи щільний корж, а рідина піде вниз і перетвориться в ніжний крем з ягодами, який виявиться на верхівці тістечка, коли ви переверне його на тарілку. Охолоджене тістечко покрийте меренгою, підсмажте її й подавайте зі смачним ягідним соусом.
Інгредієнти:
Лимонно-ягідні тістечка:
- Цукру 0,5 стакана
- Муки 3 столові ложки
- Дрібно натертої лимонної цедри 0,5 столової ложки
- Щіпка солі
- Свіжовичавленого лимонного соку 3 столові ложки
- Молока 2/3 стакана
- 1 велике яйце, кімнатної температури, відокремте жовток від білка
- 1 стакан асорті зі свіжих або заморожених ягід, наприклад, малини, чорниці або ожини
Ягідний соус:
- 3 стакани асорті зі свіжих або заморожених ягід, наприклад, малини, чорниці або ожини
- Цукру 3/4 стакана
- Лимонного соку 1 столова ложка
Безе:
- Білок 2 великих яєць, кімнатної температури
- Лимонного соку 0,5 чайної ложки
- Цукру 1/3 стакана
Приготування:
- Розігрійте духовку до 175 ° C. Змастіть маслом чотири рамекіни об’ємом 150 мілілітрів і посипте їх цукром, струснувши надлишки. Поставте їх у велику форму (наприклад, для жаркого).
- Насипте ягоди рівномірно на дно кожного рамекіна.
- Змішайте цукор, борошно, цедру лимона і сіль. Додайте лимонний сік, молоко і яєчний жовток і збийте до однорідної маси. Збийте яєчний білок до м’якого піка на піднятому віночку; умішайте в тісто.
- Розкладіть тісто по рамекінах. Налийте в форму для випічки, в якій стоять рамекіни, окріп і випікайте близько 35 хвилин до золотистого кольору. Остудіть тістечка протягом 15 хвилин на водяній бані, потім дістаньте формочки з води, остудіть до кімнатної температури й поставте в холодильник мінімум на 3 години.
- Ягідний соус: в каструлю покладіть ягоди, цукор і лимонний сік і на середньому вогні доведіть до кипіння. Продовжуйте варити, періодично помішуючи, поки ягоди не стануть м’якими й рідина не випарується на третину, близько 15 хвилин. Остудіть соус до кімнатної температури, потім поставте в холодильник до подачі.
- Безе: збийте яєчні білки й лимонний сік на помірно-низькій швидкості міксера до утворення піни й повільно додайте цукор, збільшуючи швидкість до максимуму і збиваючи білки до міцних піків на піднятих віночках.
- Пройдіться тонким шпателем навколо кожного з охолоджених лимонних тістечок і викладіть їх на порційні тарілки. Викладіть безе в кондитерський мішок з наконечником велика зірка і видавіть поверх кожного тістечка.
- Підсмажте безе з допомогою кухонного пальника (або ж ви можете викласти тістечка на застелений пергаментом деко, відсадити зверху безе і запекти в духовці при температурі 230 ° С протягом 2 хвилин) і відразу ж подавайте з ягідним соусом.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Еклери з шоколадною глазур’ю