Випічка і ДесертиДесерти

Кукурудзяні вафлі на кислому молоці з ягідним соусом

По-літньому смачні злегка хрусткі вафлі з додаванням свіжої кукурудзи й кукурудзяної муки відмінно поєднуються з будь-якими Топінгом. Ви можете до них приготувати соус зі свіжих ягід. Або подати вафлі на американський манер зі смаженою курочкою, а можна і по-мексиканськи – зі смаженою квасолею. Все залежить від ваших гастрономічних уподобань, оскільки приємний кукурудзяний смак вафель однаково гарний і з солодкими й з несолодкими закусками.

Інгредієнти:

Кукурудзяні вафлі:

  • Пшеничного борошна 1 стакан
  • Кукурудзяної муки 0,5 стакана
  • Цукру 2 столові ложки
  • Розпушувача тіста 2 чайні ложки
  • Соди 0,5 чайної ложки
  • Меленої кориці 0,5 чайної ложки
  • Дрібної солі 0,5 чайної ложки
  • 1 качан кукурудзи, зерна зніміть
  • Кислого молока 1,5 стакана
  • Ванільного екстракту 0,5 чайної ложки
  • 2 великих яйця
  • Вершкового масла 165 грамів, розтопленого + додатково для змазування вафельниці
  • Спеціальне обладнання: вафельниця

Ягідний сироп:

  • Ожини 1 стакан
  • Чорниці 1 стакан
  • Кленового сиропу 1 стакан

Приготування:

  1. Ягідний сироп: в невеликій каструлі змішайте 0,5 стакана ожини, 0,5 стакана чорниці й сироп. Доведіть до кипіння на помірному вогні й варіть, періодично помішуючи, поки ягоди не почнуть лопатися і сироп трохи не випарується, близько 8 хвилин. Зніміть з плити й додайте ягоди, що залишилися. Накрийте кришкою і тримайте в теплі.
  2. Розігрійте вафельницю до помірної температури, якщо на ній є режими (якщо режимів немає, нічого страшного). Розігрійте духовку до 90 ° С (щоб готові вафлі тримати в теплі).
  3. У великій мисці змішайте пшеничне борошно, кукурудзяне борошно, цукор, розпушувач, соду, корицю, сіль і зерна кукурудзи. В іншій мисці збийте кисле молоко, вершкове масло, ваніль і яйця. Перелийте рідку суміш в борошняну й акуратно змішайте до однорідної консистенції (нічого страшного, якщо в тісті буде трохи грудок).
  4. Злегка змастіть верхню і нижню частину вафельниці вершковим маслом. Наповніть вафельницю тістом приблизно на три чверті (на деяких вафельницях є відмітки). Закрийте кришку і смажте, поки вафлі не стануть рум’яними й хрусткими, 6-10 хвилин. Готові вафлі складіть в тарілку, накрийте фольгою і тримайте в духовці, поки смажите інші.
  5. Збризніть кожну вафлю ягідно-кленовим сиропом. Подавайте.

Поради щодо заморожування про запас. Вафлі можна заморозити в пакеті з зіплоком на термін до 1 місяця. Перед подачею розігрійте в духовці-тостері або у звичайній духовці при температурі 150 ° С до хрусткої скоринки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Банановий пудинг в духовці з печивом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close