ІталійськаВипічка і ДесертиДесертиКухні світу

Кростіні з рікотою і ягодами

Тости з італійського хліба чіабата – це справжні тістечка для ледачих. На їх приготування ви витратите максимум 15 хвилин, а смак буде фантастичний. Натріть цукром скибочки чіабати й обсмажте їх, зверху намажте сирним кремом з рікоти й цукру і покрийте будь-якими фруктами або ягодами. Завдяки такій прикрасі, ці тости й виглядають ефектно, їх можна подати й гостям в якості солодкої закуски, і собі готувати на сніданок хоч кожен день.

Час: 15 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • Чіабати 8 скибочок товщиною 0,5 см, нарізаної навскоси
  • Оливкової олії 1/4 стакана
  • Цукру 1/4 стакана плюс 1 столова ложка
  • Рікоти кімнатної температури 2 стакани
  • Ванільного екстракту 0,5 чайної ложки
  • Асорті зі свіжих ягід (полуниця, черешня, ожина) або фруктів на ваш вибір 2,5 стакана
  • Мед, щоб скропити
  • Пластівці морської солі для посипання

Приготування:

  1. Скибочки чіабати з обох сторін змастіть оливковою олією і рівномірно, акуратно втираючи, посипте 1/4 стакана цукру.
  2. На помірному вогні нагрійте велику сковороду. Покладіть на сковороду зацукрований хліб і підсмажте по 2 хвилини з кожного боку до золотистого кольору, щоб цукор карамелізувався. Перекладіть хліб на решітку й остудіть.
  3. У мисці середнього розміру силіконовою лопаткою змішайте Рікоту, ваніль і 1 столову ложку цукру, що залишився. Розкладіть суміш по тостах і рівномірно намажте. Покрийте ягодами, збризніть медом і посипте пластівцями солі.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Чорничний фул

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close