Кростіні з рікотою і ягодами

Тости з італійського хліба чіабата – це справжні тістечка для ледачих. На їх приготування ви витратите максимум 15 хвилин, а смак буде фантастичний. Натріть цукром скибочки чіабати й обсмажте їх, зверху намажте сирним кремом з рікоти й цукру і покрийте будь-якими фруктами або ягодами. Завдяки такій прикрасі, ці тости й виглядають ефектно, їх можна подати й гостям в якості солодкої закуски, і собі готувати на сніданок хоч кожен день.
Час: 15 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
- Чіабати 8 скибочок товщиною 0,5 см, нарізаної навскоси
- Оливкової олії 1/4 стакана
- Цукру 1/4 стакана плюс 1 столова ложка
- Рікоти кімнатної температури 2 стакани
- Ванільного екстракту 0,5 чайної ложки
- Асорті зі свіжих ягід (полуниця, черешня, ожина) або фруктів на ваш вибір 2,5 стакана
- Мед, щоб скропити
- Пластівці морської солі для посипання
Приготування:
- Скибочки чіабати з обох сторін змастіть оливковою олією і рівномірно, акуратно втираючи, посипте 1/4 стакана цукру.
- На помірному вогні нагрійте велику сковороду. Покладіть на сковороду зацукрований хліб і підсмажте по 2 хвилини з кожного боку до золотистого кольору, щоб цукор карамелізувався. Перекладіть хліб на решітку й остудіть.
- У мисці середнього розміру силіконовою лопаткою змішайте Рікоту, ваніль і 1 столову ложку цукру, що залишився. Розкладіть суміш по тостах і рівномірно намажте. Покрийте ягодами, збризніть медом і посипте пластівцями солі.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Чорничний фул