ІталійськаВипічка і ДесертиДесертиКухні світу

Кростата з персиками і сливами

Кростата – одна з найдавніших італійських випічок, відома ще з часів Середньовіччя, коли селяни випікали відкриті пироги з різними начинками, в залежності від сезону. Спекотне літо – саме час для соковитої і яскравої кростати зі свіжих стиглих фруктів. Розкачайте пісочне тісто, викладіть на нього зацукровані персики, сливи і чорницю, підігніть краї і покрийте начинку шматочками тіста, можна у вигляді плетінки, а можна і просто хаотично їх розкласти. Не хвилюйтеся, якщо ваша кростата буде виглядати злегка недбало. Адже її «неотесаний» вид так асоціюється з сільським теплом, затишком і багатством врожаю.

Час: 1 година 55 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6

Інгредієнти:

Кростата:

  • Борошна вищого сорту 2 стакани
  • Цукру-піску або ультра дрібного цукру 1/4 стакана
  • Крупної солі 0,5 чайної ложки
  • Холодного вершкового масла 250 грамів, нарізаного кубиками
  • Крижаної води 6 столових ложок (90 мілілітрів)

Топпінг:

  • Міцних стиглих персиків, очищених 450 грамів
  • Міцних стиглих чорних слив, не очищених 250 грамів
  • Свіжої чорниці 150 грамів
  • Борошна 1 столова ложка плюс 1/4 стакана, розділіть
  • Цукру-піску 1 столова ложка плюс 1/4 стакана, розділіть
  • Тертої цедри апельсина 1/4 чайної ложки
  • Свіжовичавленого апельсинового соку 2 столові ложки
  • Солі 1/4 чайної ложки
  • Холодного вершкового масла 55 грамів, нарізаного кубиками

Приготування:

  1. Тісто. У чашу кухонного комбайна з насадкою ножем насипте борошно, цукор і сіль. Натисніть кілька разів і змішайте. Додайте вершкове масло і пальцями акуратно перемішайте, щоб покрити борошном кожен кубик. Збийте 12 – 15 разів до утворення дрібної крихти. Не вимикаючи комбайн, влийте в чашу крижану воду. Продовжуйте натискати кнопку комбайна, перемішуючи, але зупиніть його до того, як сформується тісто.
  2. Перекладіть його на добре присипану борошном робочу поверхню, скачайте в кулю, розріжте навпіл і зліпіть 2 плоских диска. Загорніть диски в харчову плівку і покладіть в холодильник мінімум на 1 годину. Якщо ви робите тільки одну кростату, другий диск можна заморозити.
  3. Розігрійте духовку до 230 ° С. Застеліть деко папером для випічки.
  4. На злегка присипаній борошном поверхні розкачайте тісто в коло діаметром 27 см. Перекладіть його на деко. Вихід тіста: 2 кростати.
  5. Начинка. Для 1 кростати наріжте персики і сливи на дольки і складіть їх в миску разом з чорницею. Додайте 1 столову ложку борошна, 1 столову ложку цукру, цедру і сік апельсина і перемішайте. Викладіть фруктову суміш на середину кола з тіста, відступаючи від країв на 4 см.
  6. У чаші кухонного комбайна з насадкою ножем змішайте 1/4 стакана борошна, 1/4 стакана цукру і сіль. Додайте вершкове масло і подрібніть у велику крихту. Перекладіть суміш в миску і потріть пальцями, щоб вона зібралася в грудки. Розкладіть їх рівномірно на фруктах. Акуратно загніть бортики з тіста над фруктами, приплюснувши їх.
  7. Випікайте кростату 20 – 25 хвилин, до м’якості фруктів і золотистої скоринки. Остудіть її протягом 5 хвилин, потім за допомогою двох великих лопаток перекладіть на решітку. Подавайте теплою або кімнатної температури.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Смажена «Кока-Кола»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close