Мастика з маршмелоу в домашніх умовах

«Мастика з маршмелоу – моя секретна зброя для прикраси тортів!» – каже Elizabeth LaBau. Чи знаєте ви, що кондитерську мастику можна легко приготувати в домашніх умовах? Це не тільки швидко і просто – домашня мастика з маршмелоу смачніше, ніж більшість магазинних! Секретний інгредієнт – міні-маршмелоу, що надають помадці чудовий солодкий і злегка ванільний присмак. Мастику з маршмелоу можна використовувати, як і будь-яку іншу: покривати нею торти, ліпити фігурки й готувати цукерки. Врахуйте, що ця мастика в умовах вологості стає липкою і не буде так само добре триматися, як звичайна, якщо її помістити на глазур і кілька днів тримати в холодильнику.
Автор рецепта – Elizabeth LaBau – кулінарний письменник, шеф-кондитер, фуд-фотограф з Солт-Лейк-Сіті, штат Юта, США
Час: 10 хвилин
Складність: легко
Кількість: 700 грамів
Інгредієнти:
- Мініатюрних маршмелоу 225 грамів
- Цукрової пудри 450 грамів, плюс для посипання
- Води 2 столові ложки
- Харчовий барвник або смакові добавки, за бажанням
Приготування:
- Присипте цукровою пудрою кухонний стіл або велику обробну дошку. У велику миску для мікрохвильової печі помістіть маршмелоу з водою. Розігрівайте на високій потужності 1 хвилину, поки маршмелоу не стануть пишними й збільшаться в розмірі. Перемішуйте гумовою лопаткою до однорідності, поки вони не зникнуть.
- Якщо залишаються шматочки маршмелоу, знову поставте в мікрохвильовку на 30-45 секунд – суміш повинна бути однорідною і без грудочок. Якщо хочете зробити мастику кольоровою або з бажаним смаком, на даному етапі ви можете додати кілька крапель барвника або смакових добавок і добре змішати. Якщо ж з однієї мастики потрібно зробити порції з різним смаком або кольором, не додавайте нічого прямо зараз – інструкції будуть нижче.
- Додайте цукрову пудру і почніть розмішувати лопаткою. Продовжуйте, поки цукор не з’єднається з масою, і далі перемішувати буде неможливо. Викладіть отриману суміш на підготовлену робочу поверхню. Вона буде липкою і грудкуватою, буде видно цукор, який ще не змішався з масою – це нормально.
- Присипте руки цукровою пудрою і почніть місити мастику на зразок тіста, руками вмішуючи цукор в маршмелоу. Продовжуйте місити, поки мастика не буде гладкою і перестане липнути до рук. Додайте ще цукру при необхідності, але перестаньте, як тільки отримаєте однорідну суміш – надлишок цукру зробить мастику твердою і непоступливою.
- Коли вийде гладка куля, мастика готова до використання. Тепер її можна розгортати, надавати їй форму або загорнути в плівку, щоб використовувати пізніше. Щільно загорнуту мастику можна зберігати в прохолодній кімнаті або в холодильнику, а перед використанням її потрібно пом’якшити, замішуючи руками.
- Якщо хочете пофарбувати або ароматизувати мастику, надайте їй форму диска. На цьому етапі, можливо, знадобляться рукавички, щоб не забруднити руки барвником. Додайте бажану кількість барвника або смакових добавок в центр диска і складіть диск всередину так, щоб барвник або ароматизатор виявилися в центрі кулі. Почніть місити мастику, як робили це раніше. У процесі ви побачите, що барвник буде цівками витікати з центру. Продовжуйте місити до зникнення цівок і отримання однорідного кольору. Тепер мастику можна використовувати або зберігати, як зазначено вище.
Смачного!