Креми і суфле

Мастика з маршмелоу в домашніх умовах

«Мастика з маршмелоу – моя секретна зброя для прикраси тортів!» – каже Elizabeth LaBau. Чи знаєте ви, що кондитерську мастику можна легко приготувати в домашніх умовах? Це не тільки швидко і просто – домашня мастика з маршмелоу смачніше, ніж більшість магазинних! Секретний інгредієнт – міні-маршмелоу, що надають помадці чудовий солодкий і злегка ванільний присмак. Мастику з маршмелоу можна використовувати, як і будь-яку іншу: покривати нею торти, ліпити фігурки й готувати цукерки. Врахуйте, що ця мастика в умовах вологості стає липкою і не буде так само добре триматися, як звичайна, якщо її помістити на глазур і кілька днів тримати в холодильнику.

Автор рецепта – Elizabeth LaBau – кулінарний письменник, шеф-кондитер, фуд-фотограф з Солт-Лейк-Сіті, штат Юта, США

Час: 10 хвилин
Складність: легко
Кількість: 700 грамів

Інгредієнти:

  • Мініатюрних маршмелоу 225 грамів
  • Цукрової пудри 450 грамів, плюс для посипання
  • Води 2 столові ложки
  • Харчовий барвник або смакові добавки, за бажанням

Приготування:

  1. Присипте цукровою пудрою кухонний стіл або велику обробну дошку. У велику миску для мікрохвильової печі помістіть маршмелоу з водою. Розігрівайте на високій потужності 1 хвилину, поки маршмелоу не стануть пишними й збільшаться в розмірі. Перемішуйте гумовою лопаткою до однорідності, поки вони не зникнуть.
  2. Якщо залишаються шматочки маршмелоу, знову поставте в мікрохвильовку на 30-45 секунд – суміш повинна бути однорідною і без грудочок. Якщо хочете зробити мастику кольоровою або з бажаним смаком, на даному етапі ви можете додати кілька крапель барвника або смакових добавок і добре змішати. Якщо ж з однієї мастики потрібно зробити порції з різним смаком або кольором, не додавайте нічого прямо зараз – інструкції будуть нижче.
  3. Додайте цукрову пудру і почніть розмішувати лопаткою. Продовжуйте, поки цукор не з’єднається з масою, і далі перемішувати буде неможливо. Викладіть отриману суміш на підготовлену робочу поверхню. Вона буде липкою і грудкуватою, буде видно цукор, який ще не змішався з масою – це нормально.
  4. Присипте руки цукровою пудрою і почніть місити мастику на зразок тіста, руками вмішуючи цукор в маршмелоу. Продовжуйте місити, поки мастика не ​​буде гладкою і перестане липнути до рук. Додайте ще цукру при необхідності, але перестаньте, як тільки отримаєте однорідну суміш – надлишок цукру зробить мастику твердою і непоступливою.
  5. Коли вийде гладка куля, мастика готова до використання. Тепер її можна розгортати, надавати їй форму або загорнути в плівку, щоб використовувати пізніше. Щільно загорнуту мастику можна зберігати в прохолодній кімнаті або в холодильнику, а перед використанням її потрібно пом’якшити, замішуючи руками.
  6. Якщо хочете пофарбувати або ароматизувати мастику, надайте їй форму диска. На цьому етапі, можливо, знадобляться рукавички, щоб не забруднити руки барвником. Додайте бажану кількість барвника або смакових добавок в центр диска і складіть диск всередину так, щоб барвник або ароматизатор виявилися в центрі кулі. Почніть місити мастику, як робили це раніше. У процесі ви побачите, що барвник буде цівками витікати з центру. Продовжуйте місити до зникнення цівок і отримання однорідного кольору. Тепер мастику можна використовувати або зберігати, як зазначено вище.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close