Випічка і ДесертиПечиво

Крекери з цільнозернового борошна з медом

Крекери Грема, або крекери Грехема (англ. Graham crackers), дуже популярні в США. Це солодке печиво з цільнозернового борошна використовується для приготування основи чізкейку, а також інших десертів. Корисні й смачні хрусткі крекери можна запросто приготувати в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • Борошно цільнозернове 190 грамів
  • Масло вершкове (охолоджене) 50 грамів
  • Цукор коричневий 90 грамів
  • Мед 60 грамів
  • Молоко 70 мілілітрів
  • Сіль 1 щіпка
  • Розпушувач 1/2 чайної ложки
  • Ванільний цукор 10 грамів

Приготування:

  1. Вершкове масло дістаємо з холодильника безпосередньо перед використанням. Можна додати в борошно висівки або, щоб печиво було ніжніше, звичайне пшеничне борошно.
  2. На невеликому вогні в сотейнику розтоплюємо мед.
  3. Вливаємо в сотейник з медом молоко і перемішуємо.
  4. У миску висипаємо борошно, два види цукру (коричневий і ванільний), розпушувач і сіль. Перемішуємо.
  5. Охолоджене вершкове масло нарізаємо шматочками й додаємо до сухих інгредієнтів.
  6. Руками перетираємо в крихту.
  7. Вливаємо до отриманої крихти медово-молочну суміш.
  8. Замішуємо еластичне тісто. Скачуємо тісто в кулю, обертаємо харчовою плівкою і кладемо в холодильник на пів години.
  9. Через деякий час включаємо духовку розігріватися до 180 градусів.
  10. Охолоджене тісто розгортаємо качалкою в пласт товщиною 3 мм.
  11. Ножем розрізаємо пласт тіста на прямокутники (приблизно 4х6 см), які викладаємо на деко, заздалегідь застелене харчовим пергаментом.
  12. Кожну заготівлю печива наколюємо виделкою.
  13. Випікаємо крекери з цільнозернового борошна з медом в розігрітій духовці 20-25 хвилин.
  14. Готові крекери Грема можна відразу ж подавати до чаю або використовувати для приготування основи для чізкейка.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Крекери «Грем» – печиво з цільнозернового борошна

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close