Крекери «Грем» – печиво з цільнозернового борошна

Як тільки ви спробуєте ці солодкі крекери Грахама з цільнозернового борошна, ви вже не захочете їсти магазинні. Використовуйте печиво для приготування американського десерту Смор «s’more», намащуйте арахісовим маслом або насолоджуйтеся ними просто так.
Інгредієнти:
- Пшеничного борошна вищого ґатунку 1,5 стакана (190 грамів), плюс ще для роботи
- Цільнозернового борошна 1 стакан (130 грамів)
- Зародків пшениці 1/2 стакана (60 грамів)
- Солі 1/2 чайної ложки
- Харчової соди 1 чайна ложка
- Меленої кориці 1 чайна ложка
- М’якого вершкового масла 230 грамів
- Коричневого цукру (щільно утрамбувати) 165 грамів
- Меду 2 столові ложки
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 ° С. У мисці середнього розміру змішайте борошно, зародки пшениці, сіль, соду і корицю. Відкладіть.
- У чаші електричного міксера за допомогою насадки для пісочного тіста змішайте на середній швидкості вершкове масло, коричневий цукор і мед, поки суміш не побіліє і не стане повітряною, 2-3 хв, збираючи, при необхідності, тісто з країв чаші. Перемкніть на низьку швидкість. Додайте борошняну суміш і добре перемішайте.
- Викладіть тісто на посипану борошном поверхню і розділіть на чотири частини. Розкачайте кожен шматок між двома листами посипаного борошном пергаменту в прямокутник, розміром трохи більше 23х15 см і товщиною близько 0,3 см.
- Рифленим коліщатком для тіста вирівняйте краї кожного прямокутника і розріжте його на три прямокутники 15х7 см. Натискаючи не дуже сильно, щоб не повністю розрізати тісто, зробіть надрізи на кожному прямокутнику по довжині й ширині, щоб вийшли крекери 8х4 см. Перекладіть пергамент з тістом на деко і поставте його в морозилку на 20 хв, щоб тісто затверділо.
- Дістаньте два дека з тістом з морозилки. Перекладіть на велике деко, застелене пергаментним папером. Випікайте, повернувши деко в середині випічки, до золотисто-коричневого кольору, 8-9 хв. Виконайте те ж саме з рештою тіста. Остудіть на деку протягом 5 хв, перекладіть на решітку до повного охолодження.
Крекери можна зберігати в герметичному контейнері при кімнатній температурі до 3 днів.
Смачного!