Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Коржі на кефірі, з картоплею, морквою і цибулею

Відмінний рецепт простих і швидких коржів на сковороді. Хрустка припічка з картоплі, моркви та цибулі робить ніжні й повітряні коржі схожими на пиріжки, тільки в ледачому варіанті, оскільки рідке тісто на кефірі замішується елементарно і його не потрібно розгортати. До перших страв або як перекус такі коржики розлетяться враз!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно 230 грамів
  • Кефір 300 мілілітрів
  • Яйця 2 штуки
  • Сода 1/2 чайної ложки
  • Сіль за смаком

Для начинки:

  • Картопля 200 грамів
  • Цибуля ріпчаста 70 грамів
  • Морква 50 грамів
  • Борошно 1 столова ложка
  • Сіль 1 щіпка (за смаком)
  • Перець чорний мелений 1 щіпка (за смаком)

Олія (для смаження) 2 столові ложки

Приготування:

  1. Підготуйте необхідні інгредієнти. З вказаної кількості продуктів вийде 4 коржі. Кефір та яйця найкраще заздалегідь дістати з холодильника.
  2. Картоплю очистьте і натріть на крупній тертці.
  3. Моркву також очистьте і натріть на крупній тертці. Додайте терту моркву в миску до картоплі.
  4. Цибулю очистьте і наріжте маленькими кубиками. Перекладіть цибулю до картоплі з морквою.
  5. Сюди ж всипте борошно, сіль і чорний мелений перець.
  6. Перемішайте овочеву суміш.
  7. Тепер приготуйте тісто. У миску налийте трохи теплий кефір, всипте сіль і соду. Перемішайте.
  8. У кефірну суміш розбийте яйця.
  9. Знову перемішайте до однорідності.
  10. Відміряйте потрібну кількість борошна і всипте її в кефіру яєчну суміш.
  11. Замішайте однорідне тісто, яке по консистенції нагадує тісто для оладок.
  12. Починайте готувати коржики. Для цього краще використовувати сковороду невеликого діаметра, приблизно 17 см. Налийте в сковороду 1/2 столової ложки рослинної олії й розігрійте. Картопляно-морквяну начинку розділіть візуально на 4 частини (стільки вийде коржів). Викладіть одну частину овочевої начинки на дно сковороди й розрівняйте.
  13. Відразу ж на овочевий шар викладіть чверть тіста і розрівняйте, щоб тісто закривало начинку.
  14. Накрийте сковороду кришкою і готуйте корж на вогні нижче середнього, поки поверхня тіста не перестане бути липкою (близько 4 хвилин).
  15. Потім переверніть корж на іншу сторону, знову накрийте сковороду кришкою і готуйте корж до рум’яної скоринки з нижньої сторони (ще пару хвилин).
  16. Таким чином приготуйте інші коржі.
  17. Прості й швидкі коржі на кефірі з картоплею та морквою готові. Подавайте коржі до столу в гарячому або теплому вигляді.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Тарталетки з пісочного тіста

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close