Королівський сирник з родзинками

Ви бували у Львові? Ті, кому пощастило відвідати кав’ярні цього міста, зараз зрозуміють про що мова, а ось ті, хто не зміг побувати на Західній Україні, просто зобов’язані дізнатися. Так ось. Візитною карткою практично кожної кондитерської є знамениті сирники або, як їх ще називають, — львівські сирники. Це неймовірно смачна, ніжна і пишна сирна випічка з соковитими родзинками. Справжня смакота!
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно пшеничне 250 грамів
- Масло вершкове 100 грамів
- Цукор пісок 100 грамів
- Яйце 1 штука
- Сметана 2 столові ложки
- Какао 2 столові ложки
- Розпушувач 1 чайна ложка
Для начинки:
- Сир 1 кілограм
- Яйця 5 штук
- Масло вершкове 100 грамів
- Цукор пісок 1 стакан
- Ванільний цукор 10 грамів
- Кукурудзяний крохмаль 2 столові ложки
- Ізюм 100 грамів
Приготування:
- Просіваємо в глибоку миску пшеничне борошно, щоб позбутися від непотрібних домішок і наситити продукт киснем.
- Нарізаємо м’яке вершкове масло на невеликі шматочки й відправляємо в миску з борошном.
- Перетираємо борошно з маслом в руках, перетворюючи продукти в дрібну крихту.
- Далі відправляємо в миску всі сипучі продукти, що залишилися за рецептом : розпушувач, цукор і какао.
- Всі інгредієнти добре перемішуємо.
- Тепер додаємо в миску яйце і сметану.
- Замішуємо тісто.
- Готове тісто ділимо на дві рівні частини, загортаємо їх у харчову плівку і відправляємо в морозильну камеру на 3 години.
- Приступаємо до приготування сирної начинки.
Перекладаємо сир в глибокий посуд і гарненько розминаємо його виделкою до однорідності. Якщо сир дуже збитий, краще перемолоти його на м’ясорубці. - Жовтки відділяємо від білків. Білки відправляємо поки в холодильник.
- До жовтків засипаємо цукор пісок. І розтираємо дочиста.
- Яєчно-цукрову масу додаємо до перетертого сиру. Гарненько перемішуємо.
- Далі відправляємо в миску м’яке вершкове масло, кукурудзяний крохмаль і ванільний цукор. Масу акуратно перемішуємо до однорідності.
- Дістаємо з холодильника білки й збиваємо їх до крутих піків.
- Перекладаємо білкову масу в миску до основної, сирної. Акуратно, піднімаючи з дна, перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо рослинною олією. - На тертці з великими отворами натираємо одну частину охолодженого тіста. Рівномірно розподіляємо по всьому дну форми.
- Половину сирної начинки викладаємо на натерте тісто в форму. Розподіляємо.
Поверх начинки викладаємо промиті родзинки. І закриваємо другою частиною сирної начинки, що залишилася. - Якщо родзинки дуже сухі або зацукровані, їх краще попередньо хвилин на 15 залити окропом.
Зверху закриваємо сирну начинку другою половинкою охолодженого тіста, натертого на тертці з великими отворами. - Відправляємо сирник в попередньо розігріту до 180 °C духовку на 1 годину. Після випікання повністю охолоджуємо пиріг і відправляємо в холодильник на кілька годин.
Королівський сирник з родзинками готовий!
Ніжний, смачний сирник просто тане в роті. Ароматна сирна маса знаходиться в прекрасному тандемі з шоколадним пісочним тістом.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Пісний лимонний пряник з горіхами й цукатами