Випічка і ДесертиЧізкейки

Кокосовий чізкейк з лаймовим кремом

Чізкейк – це десерт, що складається з одного або кількох шарів. Основний і самий тонкий шар складається з суміші м’якого свіжого сиру (зазвичай вершкового сиру або рікотти), яєць, ванілі й цукру. Нижній шар часто роблять з коржа або основи з розкришеного печива (американський варіант). Зверху чізкейк покривають желатиновим конфітюром або яскравим кремом, а верх – фруктами або збитими вершками, дотримуючись обраного стилю. Сучасний чізкейк часто готують без випічки. Античний варіант чізкейку був популярний у Стародавній Греції ще до того, як його рецепт запозичили римляни. Більш сучасна версія вперше була згадана в англійській кулінарній книзі в 1390 році, у зв’язку з чим його зараховували до винаходу англійців. Свій же нинішній вигляд він придбав лише в 18 столітті. В даному рецепті зливаються воєдино кислинка лаймового пирога і кремоподібна текстура соковитого чізкейка. Зверху десерт покритий збитими вершками і свіжою чорницею, що надає йому приголомшливий вид.

Час 2 години 30 хвилин
Складність: легко
Порцій: 12 – 16

Інгредієнти:

Кокосовий корж:

  • Тертого кокоса 1,5 стакана
  • Цукру 1/4 стакана
  • Борошна вищого сорту 1/4 стакана
  • Білок 1 великого яйця, кімнатної температури

Чізкейк:

  • Вершкового крем-сиру, кімнатної температури 3 упаковки (по 250-грамів)
  • Згущеного молока 300 мілілітрів
  • Тертої лаймової цедри 1 столова ложка
  • Ванільного екстракту 2 чайні ложки
  • 2 великих яйця, кімнатної температури
  • Жовток 1 великого яйця, кімнатної температури
  • Свіжовичавленого лаймового соку 1/2 стакана

Лаймовий крем:

  • 2 великих цілих яйця
  • 2 великих яєчних жовтки
  • Цукру 1/2 стакана
  • Дрібно натертої лаймової цедри 1 столова ложка
  • Свіжовичавленого лаймового соку 1/2 стакана
  • Вершкового масла, нарізаного кубиками 1/2 стакана
  • Сметани 1/4 стакана

Топпінг:

  • Вершків для збивання 1 стакан
  • Сухого знежиреного молока 1 столова ложка
  • Цукру 2 столові ложки
  • Ванільного екстракту 1/2 чайної ложки
  • Свіжої чорниці 1/2 стакана, для прикраси

Приготування:

  1. Нагрійте духовку до 175 ° С. Злегка змастіть 22 см роз’ємну форму і помістіть її на лист для випічки.
  2. Кокосовий корж: змішайте кокос, цукор і борошно. Збийте яєчний білок в піну, а потім вмішайте його в кокосову суміш. Заповніть масою дно підготовленої форми. Випікайте корж протягом приблизно 18 хвилин, поки його краї не стануть злегка коричневими, а потім остудіть.
  3. Чізкейк: збивайте вершковий крем-сир, поки він не стане повітряним і пишним. Вмішайте згущене молоко, ретельно зіскрібаючи масу з дна і стінок миски. Вмішайте цедру і ваніль на низькій швидкості; по черзі вмішайте яйця і жовток. Також на низькій швидкості вмішайте лаймовий сік.
  4. Знизьте температуру духовки до 160 ° С. Вилийте масу на охолоджений корж і випікайте протягом 40 хвилин, до тих пір, поки краї не схопляться, центр, однак, повинен злегка трястись. Поки чізкейк остигає, приготуйте лимонний крем.
  5. Лаймовий заварний крем: в металевому посуді змішайте яйця, яєчні жовтки, цедру і сік лайма. Додайте вершкове масло і сметану, все перемішайте і поставте миску над каструлею зі слабо кип’ячою водою. Регулярно помішуйте масу, поки крем не загусне, близько 10 хвилин.
  6. Протріть крем через сито й акуратно розподіліть його на чізкейк. Коли чізкейк повністю охолоне до кімнатної температури, приберіть його в холодильник мінімум на 6 годин (Не закривайте його харчовою плівкою).
  7. Збиті вершки для прикраси: збийте вершки й сухе знежирене молоко до м’яких піків. Вмішайте цукор і ваніль.
  8. Викладіть отриману масу на чізкейк, залишаючи недоторканими 5 см по краях пирога, так щоб було видно лимонний край. Зверху на крем розкладіть чорницю, охолодіть і подавайте на стіл.

Чізкейк зберігається в холодильнику до трьох днів.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close