Кокосово-лимонні кекси з цукровою глазур’ю

Міні-кекси на молоці й вершковому маслі з вкрапленнями лимонної цедри й кокосової стружки володіють незрівнянним ароматом і вологою ніжною текстурою. Верхівки кексів покриті шапочкою з цукрової глазурі й присипані кокосовою стружкою.
Інгредієнти:
- Масло вершкове 82% (розм’якшене) 125 грамів
- Молоко 100 мілілітрів
- Яйця 2 штуки
- Цукор 150 грамів
- Борошно 180 грамів
- Розпушувач 1 столова ложка (7 грамів)
- Кокосова стружка 40 грамів
- Лимон (сік і цедра) 1 штука
- Цукрова пудра 90 грамів
- Сіль 1 грам
Приготування:
- Яйця, молоко і масло дістаньте заздалегідь з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
- Вершкове масло можна замінити рослинною олією, вам знадобиться 100 мілілітрів.
- В окрему миску просійте борошно (склянку місткістю 250 мл з гіркою). Всипте розпушувач і сіль. Добре перемішайте.
- Дрібною теркою зніміть з лимона цедру (тільки жовтий зовнішній шар шкірки).
- Лимон розріжте навпіл.
- Розм’якшене вершкове масло з’єднайте з цукром і збивайте протягом хвилини, до посвітління.
- По одному, збиваючи тісто віночком, введіть яйця.
- Додайте лимонну цедру і вичавіть сік з половинки лимона.
- Влийте в тісто молоко і, потроху додаючи суміш сухих інгредієнтів, замісіть віночком тісто.
- Столову ложку кокосової стружки залиште для прикраси кексів, а решту стружки додайте в тісто (ідеально було б додати натертий м’якуш кокоса).
- Готове тісто густе, по консистенції схоже на тісто на оладки, тягнеться за віночком товстою в’язкою цівкою.
- Розкладіть тісто по силіконових формочках для кексів, заповнюючи їх на три чверті (можна зробити їх в мініформочках, а можна взяти велику форму і спекти кекс. У маленьких формочках кекси виходять більш симпатичними, святковими).
- Розігрійте духовку до 160 градусів.
- Випікайте кекси 30-35 хвилин, до рум’яної скоринки й готовності, яку перевіряють шляхом проби на сухий сірник (проткніть кекс сірником, якщо він залишився сухим – кекси готові).
- Повністю остудіть кекси перед тим, як покрити глазур’ю.
- Для отримання 20 мл глазурі я використовувала цукрову пудру і сік другої половинки лимона.
- Потроху вливаючи лимонний сік, ложкою вмішуйте його в цукрову пудру, поки не отримаєте потрібну консистенцію.
- Глазур повинна бути в міру густою і повільно розтікатися по шапочці кексу.
- У мене вийшло 14 кексів вагою по 65-70 грамів. Повністю остиглі кекси готові до прикраси.
- Лимонну глазур розмажте ложкою по поверхні кексу і відразу ж, не чекаючи застигання, присипте кокосовою стружкою.
- Лимонна глазур швидко застигає, тому вже через 15 хвилин кокосово-лимонні кекси з цукровою глазур’ю готові до подачі на стіл.
- Маленькі ароматні кекси з вкрапленнями кокоса і цедри, покриті глазур’ю з лимонною кислинкою, схожі на снігові гірські вершини.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Лимонний кекс з глазур’ю