Випічка і ДесертиКекси та Мафіни

Кокосово-лимонні кекси з цукровою глазур’ю

Міні-кекси на молоці й вершковому маслі з вкрапленнями лимонної цедри й кокосової стружки володіють незрівнянним ароматом і вологою ніжною текстурою. Верхівки кексів покриті шапочкою з цукрової глазурі й присипані кокосовою стружкою.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове 82% (розм’якшене) 125 грамів
  • Молоко 100 мілілітрів
  • Яйця 2 штуки
  • Цукор 150 грамів
  • Борошно 180 грамів
  • Розпушувач 1 столова ложка (7 грамів)
  • Кокосова стружка 40 грамів
  • Лимон (сік і цедра) 1 штука
  • Цукрова пудра 90 грамів
  • Сіль 1 грам

Приготування:

  1. Яйця, молоко і масло дістаньте заздалегідь з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
  2. Вершкове масло можна замінити рослинною олією, вам знадобиться 100 мілілітрів.
  3. В окрему миску просійте борошно (склянку місткістю 250 мл з гіркою). Всипте розпушувач і сіль. Добре перемішайте.
  4. Дрібною теркою зніміть з лимона цедру (тільки жовтий зовнішній шар шкірки).
  5. Лимон розріжте навпіл.
  6. Розм’якшене вершкове масло з’єднайте з цукром і збивайте протягом хвилини, до посвітління.
  7. По одному, збиваючи тісто віночком, введіть яйця.
  8. Додайте лимонну цедру і вичавіть сік з половинки лимона.
  9. Влийте в тісто молоко і, потроху додаючи суміш сухих інгредієнтів, замісіть віночком тісто.
  10. Столову ложку кокосової стружки залиште для прикраси кексів, а решту стружки додайте в тісто (ідеально було б додати натертий м’якуш кокоса).
  11. Готове тісто густе, по консистенції схоже на тісто на оладки, тягнеться за віночком товстою в’язкою цівкою.
  12. Розкладіть тісто по силіконових формочках для кексів, заповнюючи їх на три чверті (можна зробити їх в мініформочках, а можна взяти велику форму і спекти кекс. У маленьких формочках кекси виходять більш симпатичними, святковими).
  13. Розігрійте духовку до 160 градусів.
  14. Випікайте кекси 30-35 хвилин, до рум’яної скоринки й готовності, яку перевіряють шляхом проби на сухий сірник (проткніть кекс сірником, якщо він залишився сухим – кекси готові).
  15. Повністю остудіть кекси перед тим, як покрити глазур’ю.
  16. Для отримання 20 мл глазурі я використовувала цукрову пудру і сік другої половинки лимона.
  17. Потроху вливаючи лимонний сік, ложкою вмішуйте його в цукрову пудру, поки не отримаєте потрібну консистенцію.
  18. Глазур повинна бути в міру густою і повільно розтікатися по шапочці кексу.
  19. У мене вийшло 14 кексів вагою по 65-70 грамів. Повністю остиглі кекси готові до прикраси.
  20. Лимонну глазур розмажте ложкою по поверхні кексу і відразу ж, не чекаючи застигання, присипте кокосовою стружкою.
  21. Лимонна глазур швидко застигає, тому вже через 15 хвилин кокосово-лимонні кекси з цукровою глазур’ю готові до подачі на стіл.
  22. Маленькі ароматні кекси з вкрапленнями кокоса і цедри, покриті глазур’ю з лимонною кислинкою, схожі на снігові гірські вершини.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Лимонний кекс з глазур’ю

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close