Випічка і ДесертиКухні світуТайськаЦукерки

Кокосові іриски

Кокосові іриски – дуже популярні ласощі в Таїланді й В’єтнамі. Спробуйте приготувати цю екзотичну солодкість вдома, адже інгредієнти у цих цукерок цілком доступні й зовсім не екзотичні, а рецепт приготування підкуповує своєю простотою.

Інгредієнти:

  • Цукру 1,5 стакана
  • Води 1/2 стакана
  • Кокосової стружки 2 стакани
  • Щіпка меленого кардамону
  • Рожевий рідкий харчовий барвник, необов’язково

Приготування:

  1. Застеліть квадратну форму для випічки 20х20 сантиметрів пергаментним папером, залишаючи вільні краї паперу з усіх боків (щоб цукерки легше виймались з форми).
  2. У сотейнику з товстим дном об’ємом 3000 мілілітрів на середньому вогні змішайте цукор і воду. Варіть, поки суміш не досягне консистенції м’якої кульки, або поки термометр для карамелі буде показувати температуру 113 ° C.
  3. Вмішайте кокосову стружку, кардамон і харчовий барвник, якщо використовуєте. (Іриска повинна вийти ніжного блідо-рожевого кольору.) Швидко розподіліть суміш рівним шаром в підготовленій формі, з силою притискаючи її до кутів. Дайте їй охолонути й затвердіти (це займе кілька годин!).
  4. Наріжте або розламайте на невеликі квадрати або шматочки й насолоджуйтеся кокосовими ірисками!

Смачного!

Ви також можете приготувати смачні желейні цукерки. Діти будуть в захваті від них!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close