Кокосове розсипчасте печиво

Кокосове розсипчасте печиво – це смачне, домашнє печиво з легким ароматом кокоса. Приготувати таке печиво зможе навіть новачок в кулінарії.
Інгредієнти:
- Кокосова стружка 50 грамів
- Борошно пшеничне 330 грамів
- Куряче яйце 2 штуки
- Цукор 100 грамів
- Масло топлене 150 грамів
- Кухонна сіль 0.5 чайної ложки
- Сода харчова 1 чайна ложка
Приготування:
- Для його приготування потрібно розм’якшене вершкове масло або топлене масло, як в нашому випадку. Масло з’єднати з цукром в мисці для замішування тіста. Ложкою ретельно розтерти масло з цукром до зникнення крупинок цукру.
- Вбити в миску два курячих яйця. Перемішати яйця з маслом і цукром і всипати кокосову стружку. Потім додати сіль і неповну чайну ложечку соди. Перемішати кокосову стружку. І всипати борошно. Борошно потрібно додавати невеликими порціями, замішуючи при цьому тісто. Муки може знадобитися трохи більше ніж зазначеного в рецепті, або менше. Головне, щоб тісто вийшло м’яким, що не кришиться й не рідким.
- На деко покласти силіконовий килимок, якщо печете без нього, то злегка змастити деко олією. Руками відірвати від тіста невеликий шматочок, скачати його в кульку, злегка приплюснути й укласти на силіконовий килимок. На покладеному печиві можна зробити будь-які надрізи або смужки виделкою або ножем.
- Духовку попередньо розігріти до 190 градусів і поставити в неї деко з печивом. Випікати недовго, хвилин 15. Час випічки залежить тільки від вашої духовки. Головне, не перетримати печиво в духовці.
Кокосове печиво готове. Воно вийшло розсипчастим, з легким ароматом кокоса і масла.
Смачного!