Випічка і ДесертиПечиво

Кокосове пісочне печиво в шоколаді

Це ніжне м’яке печиво здивує і порадує вас яскравим кокосовим смаком і чарівним ароматом. Безклопітне тісто і простий декор дозволять приготувати це печиво швидко і без особливих зусиль. Прикраса готового блюда розтоплений шоколад і кокосова стружка надає випічці дуже ошатний вигляд.

Інгредієнти:

  • Молоко 100 мілілітрів
  • Масло вершкове (м’яке) 70 грамів
  • Кокосова стружка 80 грамів
  • Цукрова пудра 50 грамів
  • Борошно 200 грамів (1,5 склянки місткістю 200 мілілітрів)
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Сіль 1 щіпка (на смак)
  • Ванілін на кінчику ножа
  • Цукор (для обвалювання печива) 2 столові ложки

Для прикраси:

  • Шоколад чорний 90 грамів
  • Кокосова стружка 1-2 столові ложки

Приготування:

  1. Вершкове масло необхідно заздалегідь вийняти з холодильника, щоб воно розм’якшилось.
  2. Муки може знадобитися трохи більше, ніж вказано.
  3. Борошно з’єднайте з розпушувачем і просійте.
  4. У мисці з’єднайте м’яке вершкове масло і цукрову пудру, перемішайте.
  5. Додайте кокосову стружку, ванілін, сіль. Перемішайте.
  6. Влийте в миску молоко і перемішайте масу ще раз.
  7. Поступово додавайте до олійно-кокосової маси борошно з розпушувачем і вимішуйте тісто — спочатку за допомогою столової ложки, а потім, у міру того як тісто буде ставати щільніше, переходите до замішування руками.
  8. Має вийти м’яке еластичне тісто, що не прилипає до рук. Можливо, буде потрібно ще трохи борошна для отримання потрібної структури тіста.
  9. Увімкніть духовку для розігрівання до 180 градусів.
  10. Розділіть тісто на 2-3 частини. Кожну частину сформуйте в рівний валик товщиною приблизно 3 см. Розріжте кожен валик на шматочки довжиною 3 см.
  11. Деко застеліть пергаментним папером.
  12. Кожен шматочок тіста обваляйте в цукрі, викладіть на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
  13. Випікайте печиво до легкого рум’янцю. Готове печиво повинно залишатися всередині м’яким, тому краще його не перетримувати в духовці.
  14. Вийміть печиво з духовки й остудіть.
  15. Розтопіть шоколад на водяній або паровій бані.
  16. Печиво занурте до середини в розтоплений шоколад (або за допомогою кондитерського пензлика змастіть розтопленим шоколадом половинку печива).
  17. Відразу посипте печиво кокосовою стружкою.
  18. Кокосове пісочне печиво в шоколаді готово! Подавати його можна відразу ж.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Крекери з цільнозернового борошна з медом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close