Кокосове пісочне печиво в шоколаді

Це ніжне м’яке печиво здивує і порадує вас яскравим кокосовим смаком і чарівним ароматом. Безклопітне тісто і простий декор дозволять приготувати це печиво швидко і без особливих зусиль. Прикраса готового блюда розтоплений шоколад і кокосова стружка надає випічці дуже ошатний вигляд.
Інгредієнти:
- Молоко 100 мілілітрів
- Масло вершкове (м’яке) 70 грамів
- Кокосова стружка 80 грамів
- Цукрова пудра 50 грамів
- Борошно 200 грамів (1,5 склянки місткістю 200 мілілітрів)
- Розпушувач 1 чайна ложка
- Сіль 1 щіпка (на смак)
- Ванілін на кінчику ножа
- Цукор (для обвалювання печива) 2 столові ложки
Для прикраси:
- Шоколад чорний 90 грамів
- Кокосова стружка 1-2 столові ложки
Приготування:
- Вершкове масло необхідно заздалегідь вийняти з холодильника, щоб воно розм’якшилось.
- Муки може знадобитися трохи більше, ніж вказано.
- Борошно з’єднайте з розпушувачем і просійте.
- У мисці з’єднайте м’яке вершкове масло і цукрову пудру, перемішайте.
- Додайте кокосову стружку, ванілін, сіль. Перемішайте.
- Влийте в миску молоко і перемішайте масу ще раз.
- Поступово додавайте до олійно-кокосової маси борошно з розпушувачем і вимішуйте тісто — спочатку за допомогою столової ложки, а потім, у міру того як тісто буде ставати щільніше, переходите до замішування руками.
- Має вийти м’яке еластичне тісто, що не прилипає до рук. Можливо, буде потрібно ще трохи борошна для отримання потрібної структури тіста.
- Увімкніть духовку для розігрівання до 180 градусів.
- Розділіть тісто на 2-3 частини. Кожну частину сформуйте в рівний валик товщиною приблизно 3 см. Розріжте кожен валик на шматочки довжиною 3 см.
- Деко застеліть пергаментним папером.
- Кожен шматочок тіста обваляйте в цукрі, викладіть на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
- Випікайте печиво до легкого рум’янцю. Готове печиво повинно залишатися всередині м’яким, тому краще його не перетримувати в духовці.
- Вийміть печиво з духовки й остудіть.
- Розтопіть шоколад на водяній або паровій бані.
- Печиво занурте до середини в розтоплений шоколад (або за допомогою кондитерського пензлика змастіть розтопленим шоколадом половинку печива).
- Відразу посипте печиво кокосовою стружкою.
- Кокосове пісочне печиво в шоколаді готово! Подавати його можна відразу ж.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Крекери з цільнозернового борошна з медом