Класичні пишні оладки на кефірі

Це простий і надійний рецепт, який може стати базовим. Головне — дотримувати послідовність етапів. Його можна урізноманітнити, додаючи в тісто корицю, ванілін, какао і навіть трошки кокоса.
Інгредієнти:
- Кефір 250 мілілітрів
- Борошно 240 грамів
- Яйця 1 штука
- Цукор 2 столові ложки
- Сіль 1/2 чайної ложки
- Сода 1/2 чайної ложки
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
- Дістаньте кефір і яйця з холодильника і дочекайтеся, поки вони досягнуть кімнатної температури.
- Збийте яйце з цукром і сіллю до їх повного розчинення.
- Додавайте кефір невеликими порціями до яйця, продовжуючи помішувати.
- Починайте класти борошно маленькими порціями, попутно просіюючи його через сито. Акуратно помішуйте тісто віночком і додавайте ще борошна при необхідності. Коли тісто стане густим і почне ледве-ледве сповзати з ложки — воно готове до фінального етапу.
- Всипте соду, також просіюючи її через сито, і відразу швидко, але обережно перемішайте. Відставте на 40 хвилин.
- Розігрійте сковороду з товстим дном на сильному вогні, додайте олію і зменште вогонь до середнього. По одній столовій ложці (більше не треба, інакше не пропечуться) зачерпуйте тісто і викладайте на сковорідку.
- Смажте оладки, поки вони не зарум’яняться знизу, а зверху не з’являться бульбашки. Переверніть, накрийте кришкою і досмажите на середньому вогні близько 3-4 хвилин, стежачи, щоб низ не підгорів. При необхідності додайте соняшникової олії на сковорідку.
- Готові оладки викладіть на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії. Подавайте з варенням, сметаною, медом або свіжими ягодами.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Домашнє згущене молоко за 15 хвилин