АмериканськаВипічка і ДесертиКухні світуНесолодка випічка

Класичні булочки «Паркер Хаус»

Ці булочки були вперше приготовлені понад століття тому в Бостоні в одному з найстаріших готелів США «Паркер Хаус». Їх і по сей день печуть в ресторані цього готелю, а рецепт булочок розлетівся по всьому світу. Їх обожнюють за тонку хрустку скоринку й ідеальний, трохи солодкуватий, м’якуш з присмаком і ароматом вершкового масла. Не може не надихнути на приготування булочок і їх неймовірно простий склад. Всі інгредієнти абсолютно доступні, і якщо не вдома, то в найближчому супермаркеті ви їх точно знайдете. Традиційно тісто для булочок формують у вигляді півмісяця: розгортають невеликі кружечки й складають їх навпіл. Але ви можете надати їм і більш цікаву форму, запропоновану в цьому рецепті. Так вони будуть виглядати ще смачніше.

Інгредієнти:

  • Цільного молока (36 ° С) 1 стакан
  • Води (36 ° С) 1/4 стакана
  • Швидкої дії сухих дріжджів 2 й 1/4 чайної ложки
  • 1 велике яйце кімнатної температури
  • Цукру 2 столові ложки
  • Вершкового масла 2 столові ложки, розтопленого і трохи для змазування
  • Борошна вищого сорту 3 й 1/4 стакана
  • Солі 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти в чаші стаціонарного міксера з насадками гаками. Замісіть тісто і потім викладіть тісто на робочу поверхню і продовжуйте місити його 5 хвилин до однорідної консистенції. Якщо ж продовжуєте місити за допомогою міксера, змішуйте тісто ще 3 хвилини. Перекладіть його в миску, змащену маслом, накрийте харчовою плівкою і залиште на 1 годину 30 хвилин, щоб воно збільшилося в об’ємі в 2 рази.
  2. Викладіть тісто на злегка присипану борошном робочу поверхню і розкачайте його в квадратний пласт зі стороною 30 см. Змастіть поверхню тіста розтопленим вершковим маслом. Розріжте його на 9 квадратів, а потім кожен квадрат розрізати навпіл, щоб вийшло 18 прямокутників.
  3. Форму для мафінів змастіть розтопленим вершковим маслом. Перекрутіть один раз кожен шматок тіста і покладіть в форму, притиснувши зверху. Потім вільно накрийте харчовою плівкою і залиште тісто для вистоювання підніматися протягом 30 хвилин.
  4. Розігрійте духовку до 175 ° С. зніміть з тіста плівку і випікайте булочки 15 – 20 хвилин, поки вони не підрум’яняться.
  5. Булочки краще подавати теплими, але їх можна розігріти, поставивши на 5 хвилин в духовку при 150 ° С. Булочки краще подавати в той же день, коли їх спекли.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Житній хліб в домашніх умовах

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close