Клафуті з малиною

Це варіант французького десерту клафуті, який зазвичай випікається з вишнею або черешнею, але в цьому виконанні малина додає нетрадиційну нотку класичного пирога-запіканки. Незвичайно легкий у виконанні десерт, для якого не знадобиться навіть міксер, з великою часткою ймовірності, перевершить ваші очікування і стане фаворитом літніх десертів.
Інгредієнти:
- Меленого мигдалю 1/2 стакана
- Цукру піску 1/4 стакана
- Коричневого цукру 1/4 стакана
- Крохмалю 2 столові ложки
- 2 великих яйця
- 2 великих яєчних жовтки
- Вершків для збивання 33% 1 стакан
- Свіжих ягід малини 1 стакан
- Цукрова пудра для присипки
Приготування:
- Духовку розігріти до 190 ° С. На деко встановіть змащену жиром форму для випічки, діаметром приблизно 23 см.
- З’єднайте мелений мигдаль з цукром піском, коричневим цукром і крохмалем. Додайте яйця, жовтки й вершки та ретельно перемішайте виделкою або віночком. У розігріту форму для випічки вилийте отриману суміш і посипте малиною.
- Випікайте в духовці 35 хвилин, поки клафуті злегка не підрум’яниться і не підніметься по краях (він впаде, коли буде вийнято з духовки). На стіл подавайте пиріг-запіканку клафуті відразу, посипавши цукровою пудрою.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадний мус в домашніх умовах