Випічка і ДесертиКекси та Мафіни

Кекси з шоколадом і маршмелоу

Ці кекси приготовані з самого ординарного кексового тіста, але завдяки оригінальній начинці з шоколаду і маршмелоу їх смак, аромат і текстура складніші й незвичайні, з включеннями розплавлених солодощів. Для подачі можна нічим їх не прикрашати – вони гарні самі по собі.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйця 6 штук
  • Цукор 150 грамів
  • Розпушувач 2 чайні ложки
  • Борошно 250 грамів (2 склянки місткістю 200 мілілітрів)
  • Сіль 1 щіпка
  • Масло вершкове (для змащування формочок) 1 чайна ложка

Для начинки:

  • Шоколад (будь-який) 30 грамів
  • Маршмелоу 20 грамів

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти для кексів. Їх небагато – просіяне через сито борошно вищого ґатунку, яйця, цукор, сіль і розпушувач.
  2. Для начинки – чорний, білий або молочний шоколад і маленькі маршмелоу.
  3. Яйця в глибокій мисці з’єднайте з цукром і сіллю. Збивайте міксером 2 хвилини, до збільшення обсягу і розчинення цукру.
  4. Яєчна маса збільшилася у два рази й зверху утвориться стійка повітряна піна.
  5. Додайте борошно з розпушувачем і перемішайте лопаткою або міксером на найнижчих оборотах.
  6. Тісто виходить повітряне, не густе, з віночка стікає товстою цівкою.
  7. Шоколад поріжте дрібними кубиками.
  8. Форми для кексів змастіть вершковим маслом і заповніть тістом на третину (силіконові форми змащувати не треба).
  9. На тісто розкладіть шматочки маршмелоу і шоколаду.
  10. Заповніть формочки тістом ще на третину. У мене вийшло 14 кексів.
  11. Випікайте мафіни з шоколадом при 180 градусах 20-25 хвилин до коричневої скоринки й “сухого сірника” (після протикання сірник вийде з готового кексу сухий).
  12. Дайте кексу охолонути в формочках, а потім витягніть їх на тканину або грати.
  13. Тісто щільне, м’яке, з класичним смаком бісквіту. Маршмелоу запеклися і прикрасили кекси своїми карамелевими краплями.
  14. Кекси в розрізі. Маршмелоу повністю розчиняється, перетворюючись в карамель і надаючи кексам смак і солодкість. Шоколадна серединка красива, насичена й ароматна.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кекс на гарячому молоці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close