Кекси з шоколадом і маршмелоу

Ці кекси приготовані з самого ординарного кексового тіста, але завдяки оригінальній начинці з шоколаду і маршмелоу їх смак, аромат і текстура складніші й незвичайні, з включеннями розплавлених солодощів. Для подачі можна нічим їх не прикрашати – вони гарні самі по собі.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Яйця 6 штук
- Цукор 150 грамів
- Розпушувач 2 чайні ложки
- Борошно 250 грамів (2 склянки місткістю 200 мілілітрів)
- Сіль 1 щіпка
- Масло вершкове (для змащування формочок) 1 чайна ложка
Для начинки:
- Шоколад (будь-який) 30 грамів
- Маршмелоу 20 грамів
Приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти для кексів. Їх небагато – просіяне через сито борошно вищого ґатунку, яйця, цукор, сіль і розпушувач.
- Для начинки – чорний, білий або молочний шоколад і маленькі маршмелоу.
- Яйця в глибокій мисці з’єднайте з цукром і сіллю. Збивайте міксером 2 хвилини, до збільшення обсягу і розчинення цукру.
- Яєчна маса збільшилася у два рази й зверху утвориться стійка повітряна піна.
- Додайте борошно з розпушувачем і перемішайте лопаткою або міксером на найнижчих оборотах.
- Тісто виходить повітряне, не густе, з віночка стікає товстою цівкою.
- Шоколад поріжте дрібними кубиками.
- Форми для кексів змастіть вершковим маслом і заповніть тістом на третину (силіконові форми змащувати не треба).
- На тісто розкладіть шматочки маршмелоу і шоколаду.
- Заповніть формочки тістом ще на третину. У мене вийшло 14 кексів.
- Випікайте мафіни з шоколадом при 180 градусах 20-25 хвилин до коричневої скоринки й “сухого сірника” (після протикання сірник вийде з готового кексу сухий).
- Дайте кексу охолонути в формочках, а потім витягніть їх на тканину або грати.
- Тісто щільне, м’яке, з класичним смаком бісквіту. Маршмелоу запеклися і прикрасили кекси своїми карамелевими краплями.
- Кекси в розрізі. Маршмелоу повністю розчиняється, перетворюючись в карамель і надаючи кексам смак і солодкість. Шоколадна серединка красива, насичена й ароматна.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Кекс на гарячому молоці