Кекс з родзинками в банці

Формами для випічки цього кексу з родзинками, збагаченого пластівцями з висівок, служать порожні бляшанки з-під консервів. У них тісто добре і рівномірно пропікається, а щоб вам легко було дістати з них кекс, рясно змастіть внутрішню поверхню банок олією і присипте їх борошном.
Якщо ви печете кекс на гостинець, а з нього виходить дійсно м’який, смачний і апетитний гостинець, то можна не виймати готову випічку з форми й подарувати прямо в бляшанці — оригінальна і незвичайна упаковка.
Інгредієнти:
- Окропу 1 стакан
- Родзинок 1,5 стакана
- Соди 2 чайні ложки
- Борошна 1,5 стакана
- Цукру 1 стакана
- Солі 1/4 чайної ложки
- Роздроблених пластівців з висівок (сухі сніданки) 1 стакан
- 1 велике яйце
- Рослинної олії 1/4 стакана
Приготування:
- Розігрійте духовку до 175 °C.
- Рясно змастіть олією і посипте борошном внутрішню поверхню трьох порожніх бляшанок об’ємом 425 грамів.
- В жароміцному посуді середнього розміру залийте окропом родзинки і соду. Відкладіть в сторону, щоб остудити.
- У мисці середнього розміру змішайте борошно, цукор і сіль. Вмішайте подрібнені пластівці. Злегка збийте разом яйце й олію і вмішайте в борошняну суміш.
- Вмішайте остиглі родзинки разом з водою.
- Розкладіть тісто рівномірно по 3 банкам, заповнюючи їх приблизно на три чверті.
- Випікайте на найнижчому рівні духовки, поки зубочистка, вставлена в центр кексу, не вийде чистою, 40-45 хвилин.
- Остудіть протягом приблизно 10 хвилин і пройдіться ножем навколо кексів, щоб вивільнити їх.
Якщо спекли їх в подарунок, загорніть в подарункову обгортку прямо в банці!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Вишневі мафіни