Кекс на яблучному пюре

Завдяки яблучному пюре такий кекс виходить неймовірно ароматним і досить вологим. А мед і коричневий цукор надають випічці ще більш оригінальний смак. Такий кекс — відмінне доповнення до сімейного чаювання!
Інгредієнти:
- Яблука 600 грамів (3 штуки)
- Борошно 250-300 грамів
- Цукор коричневий 100 грамів
- Мед 75 грамів
- Кефір 200 мілілітрів
- Розпушувач 1 чайна ложка
- Сода 0,5 чайної ложки
- Цукор ванільний 1 чайна ложка
- Олія рослинна 20 грамів
Приготування:
- Яблука найкраще підійдуть кислих сортів. Спершу приготуйте пюре.
- Яблука промийте, очистьте від шкірки, видаліть серцевину з насінням. Яблука довільно наріжте.
- Викладіть яблука в сотейник, влийте пару столових ложок води, накрийте кришкою і відправте на вогонь.
- Тушкуйте яблука під кришкою близько 10-15 хвилин, до м’якості. Час приготування залежить від сорту яблук.
- Якщо під час тушкування яблука пустили багато соку, то готові яблука відкиньте на дрібне сито, щоб пюре не вийшло зайве рідким.
- Готові яблука пробийте занурювальним блендером в пюре.
- Відміряйте 200 грамів пюре і дайте йому повністю охолонути.
- Увімкніть духовку для розігріву до 160 градусів.
- Надішліть в миску борошно, для початку візьміть 250 грамів (приблизно 2 склянки об’ємом 200 мл), адже густота кефіру і пюре може впливати на необхідну кількість борошна. Додайте до борошна цукор, розпушувач, соду і ванільний цукор. Ретельно все перемішайте.
- В іншій мисці з’єднайте яблучне пюре, мед (якщо він зацукрований, то прогрійте злегка в мікрохвильовці), кефір і рослинну олію. Все перемішайте.
- У кілька приймань введіть в рідкі інгредієнти сухі.
- Перемішайте до однорідності. Тісто по густоті повинно вийти як на оладки. Якщо тісто більш рідке, то додайте борошно, що залишилося.
- Форму для випічки застеліть пергаментом. Моя форма — розміром 25х11 см. Форму меншого розміру не варто брати, щоб кекс добре пропікся.
- Вилийте у форму тісто.
- Випікайте кекс в розігрітій до 160 градусів духовці близько 60-80 хвилин. Готовність кексу перевіряйте дерев’яною шпажкою. Якщо кекс вже підрум’яниться, але ще не готовий, прикрийте його зверху фольгою.
- Готовому кексу на яблучному пюре дайте повністю охолонути на решітці.
- Остиглий кекс наріжте порційними шматочками й подавайте до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Пісні яблучні кекси з корицею