Випічка і ДесертиКекси та Мафіни

Кекс на яблучному пюре

Завдяки яблучному пюре такий кекс виходить неймовірно ароматним і досить вологим. А мед і коричневий цукор надають випічці ще більш оригінальний смак. Такий кекс — відмінне доповнення до сімейного чаювання!

Інгредієнти:

  • Яблука 600 грамів (3 штуки)
  • Борошно 250-300 грамів
  • Цукор коричневий 100 грамів
  • Мед 75 грамів
  • Кефір 200 мілілітрів
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Сода 0,5 чайної ложки
  • Цукор ванільний 1 чайна ложка
  • Олія рослинна 20 грамів

Приготування:

  1. Яблука найкраще підійдуть кислих сортів. Спершу приготуйте пюре.
  2. Яблука промийте, очистьте від шкірки, видаліть серцевину з насінням. Яблука довільно наріжте.
  3. Викладіть яблука в сотейник, влийте пару столових ложок води, накрийте кришкою і відправте на вогонь.
  4. Тушкуйте яблука під кришкою близько 10-15 хвилин, до м’якості. Час приготування залежить від сорту яблук.
  5. Якщо під час тушкування яблука пустили багато соку, то готові яблука відкиньте на дрібне сито, щоб пюре не вийшло зайве рідким.
  6. Готові яблука пробийте занурювальним блендером в пюре.
  7. Відміряйте 200 грамів пюре і дайте йому повністю охолонути.
  8. Увімкніть духовку для розігріву до 160 градусів.
  9. Надішліть в миску борошно, для початку візьміть 250 грамів (приблизно 2 склянки об’ємом 200 мл), адже густота кефіру і пюре може впливати на необхідну кількість борошна. Додайте до борошна цукор, розпушувач, соду і ванільний цукор. Ретельно все перемішайте.
  10. В іншій мисці з’єднайте яблучне пюре, мед (якщо він зацукрований, то прогрійте злегка в мікрохвильовці), кефір і рослинну олію. Все перемішайте.
  11. У кілька приймань введіть в рідкі інгредієнти сухі.
  12. Перемішайте до однорідності. Тісто по густоті повинно вийти як на оладки. Якщо тісто більш рідке, то додайте борошно, що залишилося.
  13. Форму для випічки застеліть пергаментом. Моя форма — розміром 25х11 см. Форму меншого розміру не варто брати, щоб кекс добре пропікся.
  14. Вилийте у форму тісто.
  15. Випікайте кекс в розігрітій до 160 градусів духовці близько 60-80 хвилин. Готовність кексу перевіряйте дерев’яною шпажкою. Якщо кекс вже підрум’яниться, але ще не готовий, прикрийте його зверху фольгою.
  16. Готовому кексу на яблучному пюре дайте повністю охолонути на решітці.
  17. Остиглий кекс наріжте порційними шматочками й подавайте до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пісні яблучні кекси з корицею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close