Випічка і ДесертиКекси та Мафіни

Кекс на гарячому молоці

Кекс на гарячому молоці — вдалий варіант ароматної й шалено смачної випічки. Кекс виходить повітряним, пористим, дуже ніжним. Рецепт простий, а результат — просто шикарний. Спробуйте приготувати!

Інгредієнти:

  • Молоко 3,5-4% – 200 мілілітрів
  • Борошно пшеничне 200 грамів
  • Цукор 180 грамів
  • Масло вершкове 60 грамів
  • Яйця 4 штуки
  • Розпушувач тіста 6 грамів
  • Лимон (цедра) 1 штука
  • Сіль 1 щіпка

Для прикраси (за бажанням):

  • Цукрова пудра за смаком

Приготування:

  1. Розбиваємо в глибоку миску яйця і всипаємо дрібку солі.
  2. Збиваємо міксером 10 хвилин.
  3. Частинами всипаючи цукор, продовжуємо збивати ще 7-8 хвилин.
  4. Просіваємо борошно з розпушувачем. Перемішуємо.
  5. У яєчну масу частинами вводимо борошно з розпушувачем, перемішуємо лопаткою рухами знизу вгору.
  6. Відокремлюємо від отриманого тіста 2 столові ложки.
  7. Духовку включаємо для розігрівання до 180 градусів.
  8. У сотейнику підігріваємо молоко.
  9. Кладемо в молоко масло і перемішуємо.
  10. Молоко з маслом доводимо майже до кипіння.
  11. Молоко з маслом виливаємо до відкладеного тіста і збиваємо віночком.
  12. За допомогою дрібної терки знімаємо цедру з лимона.
  13. В основне тісто виливаємо молочну масу і додаємо цедру лимона. Акуратно перемішуємо до однорідності.
  14. Виливаємо тісто в форму. Я використовую силіконову форму 26 * 10 * 8 см. Відправляємо форму в розігріту духовку на нижній рівень на 25 хвилин. Потім піднімаємо на середній рівень і випікаємо молочний кекс ще 10 хвилин.
  15. Готовому кексу на гарячому молоці даємо охолонути у формі 10 хвилин, потім акуратно виймаємо з форми. За бажанням посипаємо кекс цукровою пудрою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Горіховий кекс з шоколадною глазур’ю

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close