Кекс на гарячому молоці

Кекс на гарячому молоці — вдалий варіант ароматної й шалено смачної випічки. Кекс виходить повітряним, пористим, дуже ніжним. Рецепт простий, а результат — просто шикарний. Спробуйте приготувати!
Інгредієнти:
- Молоко 3,5-4% – 200 мілілітрів
- Борошно пшеничне 200 грамів
- Цукор 180 грамів
- Масло вершкове 60 грамів
- Яйця 4 штуки
- Розпушувач тіста 6 грамів
- Лимон (цедра) 1 штука
- Сіль 1 щіпка
Для прикраси (за бажанням):
- Цукрова пудра за смаком
Приготування:
- Розбиваємо в глибоку миску яйця і всипаємо дрібку солі.
- Збиваємо міксером 10 хвилин.
- Частинами всипаючи цукор, продовжуємо збивати ще 7-8 хвилин.
- Просіваємо борошно з розпушувачем. Перемішуємо.
- У яєчну масу частинами вводимо борошно з розпушувачем, перемішуємо лопаткою рухами знизу вгору.
- Відокремлюємо від отриманого тіста 2 столові ложки.
- Духовку включаємо для розігрівання до 180 градусів.
- У сотейнику підігріваємо молоко.
- Кладемо в молоко масло і перемішуємо.
- Молоко з маслом доводимо майже до кипіння.
- Молоко з маслом виливаємо до відкладеного тіста і збиваємо віночком.
- За допомогою дрібної терки знімаємо цедру з лимона.
- В основне тісто виливаємо молочну масу і додаємо цедру лимона. Акуратно перемішуємо до однорідності.
- Виливаємо тісто в форму. Я використовую силіконову форму 26 * 10 * 8 см. Відправляємо форму в розігріту духовку на нижній рівень на 25 хвилин. Потім піднімаємо на середній рівень і випікаємо молочний кекс ще 10 хвилин.
- Готовому кексу на гарячому молоці даємо охолонути у формі 10 хвилин, потім акуратно виймаємо з форми. За бажанням посипаємо кекс цукровою пудрою.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Горіховий кекс з шоколадною глазур’ю