Кавова панакотта

Кавова панакотта – десерт, який закохує в себе кожного, хто його пробує. Це ресторанне блюдо, яке можна приготувати й вдома. Причому, це зовсім не так складно, як здається – досить запастися потрібними інгредієнтами.
Інгредієнти:
- Молоко 150 мілілітрів
- Сметана 15% 180 мілілітрів
- Цукор 4 чайні ложки
- Розчинна кава 2 чайні ложки
- Жовток яєчний 1 штука
- Желатин 20 грамів
- Цукор ванільний 1 чайна ложка
Приготування:
- Змішайте желатин зі столовою ложкою води й залиште набухати.
- Налийте молоко в маленьку каструльку, додайте туди каву, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
- Збийте жовток з цукром і акуратно введіть у гаряче молоко.
- Суміш повільно нагрівайте, але не доводите до кипіння.
- Коли суміш почне закипати, влийте в неї желатинову суміш. Залиште охолонути.
- Коли суміш охолоне, влийте в неї сметану і перемішайте. Розлийте по формах.
- Приберіть в холодильник на 4-5 годин.
- Дістаньте з формочок і посипте тертим шоколадом. Щоб дістати паннакоту з формочок було зручніше, поставте форму в гарячу воду на півхвилини.
Смачного!