Картопляний рулет з куркою, грибами і сиром

Чудовий рулет з ніжного картопляного тіста з начинкою з курячого філе, грибів, обсмажених з цибулею і часником, і вершкового сиру. Це дуже смачно, обов’язково приготуйте!
Інгредієнти:
Для тіста:
- Картопля 350 грамів (3 штуки середнього розміру)
- Борошно пшеничне 250 грамів
- Яйце 1 штука
- Сіль 1 щіпка
Для начинки:
- Філе куряче 550 грамів
- Печериці 450 грамів
- Сир вершковий 190 грамів
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Часник 1 зубчик
- Олія рослинна 2 столові ложки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений 1 щіпка
Для змазування рулету:
- Яйце 1 штука
Приготування:
- Підготувати необхідні інгредієнти. Муки може знадобитися менше (250 грамів борошна — це трохи більше, ніж 1,5 склянки об’ємом 250 мл).
- У процесі приготування також буде потрібна харчова плівка, щоб згорнути рулет, і пергаментний папір для випічки.
- Куряче філе залити холодною водою, довести до кипіння на середньому вогні, зняти піну. Варити 40-50 хвилин на невеликому вогні. Вийняти філе з бульйону й остудити.
- Картоплю добре вимити й відварити до готовності (близько 30 хвилин на невеликому вогні). Воду з каструлі злити, картоплю остудити й очистити.
- Печериці нарізати тонкими пластинами.
- Цибулю і часник очистити. Цибулю нарізати дрібними кубиками, а часник натерти на дрібній тертці.
- Цибулю і часник викласти на сковороду, розігріту з рослинною олією. Обсмажити на середньому вогні протягом 1 хвилини, помішуючи.
- Гриби викласти на сковороду до обсмаженої цибулі й часнику, перемішати.
- Печериці обсмажити на невеликому вогні, помішуючи, до випаровування рідини й готовності грибів, приблизно 10-15 хвилин.
- Куряче філе нарізати невеликими шматочками.
- З’єднати в мисці гриби, філе і сир, поперчити й при необхідності посолити. Ретельно перемішати.
- Включити духовку для розігрівання до 180 градусів.
- Картоплю натерти на крупній тертці.
- Додати до картоплі яйце, борошно і сіль.
- Замісити трохи липке тісто і викласти на харчову плівку.
- Накрити картопляне тісто плівкою і розкачати в пласт приблизно 30х20 см.
- Зняти верхній шар плівки з тіста. Викласти на тісто начинку.
- Картопляне тісто з начинкою скачати в рулет за допомогою плівки.
- Деко вистелити пергаментом. Рулет викласти на деко.
- Яйце збити виделкою. Змастити рулет збитим яйцем і відправити в розігріту духовку. Випікати приблизно 40-45 хвилин до рум’яної скоринки (орієнтуйтеся на свою духовку).
- Картопляний рулет з куркою, грибами й сиром готовий.
- Розрізати рулет на порційні шматочки й подати в теплому вигляді.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Відкриті пиріжки з фаршем