Випічка і ДесертиЦукерки

Іриски з сіллю Флер-де-Сель

Сіль Флер-де-Сель в складі вигідно відрізняє цей м’який, тягучий ірис від того, що ви можете знайти на полицях магазину. Чудова комбінація солодкого і солоного смаку – ось головна перевага цього домашнього ірису. Флер-де-сель – це особливий вид солі, який формується у вигляді кристалів на поверхні соляних басейнів при випаровуванні води. У кулінарії ця сіль дуже цінується і використовується для посилення смаку та аромату, а також для прикраси страв.

Час: 3 години
Складність: середня
Порцій: 16

Інгредієнти:

  • Рослинна олія 1,5 стакана
  • Цукру 1/4 стакана
  • Кукурудзяного сиропу 1 стакан
  • Жирних вершків 5 столових ложок
  • Вершкового масла
  • Дрібної солі Флер-де-Сель 1 чайна ложка, плюс ще для обсипання
  • Ванільного екстракту 1/2 чайної ложки

Приготування:

  1. Застеліть квадратну форму для запікання 20х20 см пергаментним папером, залишаючи з двох сторін вільні краї, потім змастіть папір невеликою кількістю рослинної олії.
  2. У глибокому сотейнику (діаметром 15 см і глибиною 11 см), з’єднайте 1/4 стакана води, цукор і кукурудзяний сироп і доведіть до кипіння на помірно сильному вогні. Варіть, поки суміш не придбає теплий золотисто-коричневий відтінок. Не перемішуйте – просто обертайте сотейник.
  3. Тим часом в маленькій каструлі доведіть до кипіння на середньому вогні вершки, вершкове масло і 1 чайну ложку солі Флер-де-Сель. Вимкніть вогонь і відставте в сторону.
  4. Коли цукрова суміш буде готова, вимкніть вогонь і повільно додайте в неї вершкову суміш. Будьте обережні – суміш буде сильно вирувати. Вмішайте ванільний екстракт дерев’яною ложкою і варіть на помірно слабкому вогні близько 10 хвилин, поки термометр для карамелі буде показувати 120 ° С (при цьому, якщо взяти ложкою невелику кількість карамелі і опустити в холодну воду, утворюється тверда кулька).
  5. Дуже обережно (суміш гаряча!) Перелийте карамель в підготовлену форму і поставте в холодильник на кілька годин до затвердіння.
  6. Коли карамель охолоне, вийміть її з форми, потягнувши за краї паперу. Розріжте квадрат навпіл. Починаючи з довгої сторони, скрутіть карамель в щільний рулет довжиною 20 см.
  7. Посипте рулет сіллю Флер-де-сель, обріжте краї і розріжте на 8 частин. Спочатку розріжте рулет навпіл, потім продовжуйте, розрізаючи кожен шматок навпіл, поки не вийде 8 однакових шматків. Солону карамель буде легше різати, якщо попередньо змастити ніж рослинною олією без запаху, наприклад, соняшниковою.
  8. Наріжте пергаментний папір або кальку на шматки 10х13 см і оберніть кожну солону іриску в окрему упаковку, закручуючи кінці паперу. Зберігайте в холодильнику і подавайте цукерки охолодженими.

Смачного!

Приготуйте цукати з грейпфрутових кірок та порадуйте своїх рідних

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close