Інші солодощіВипічка і Десерти

Імбирний джем

Імбир сильним антисептиком, покращує імунітет і допомагає протистояти організму різним простудним захворюванням. Коли, як не восени, нам готувати різні страви з використанням цього цінного інгредієнта?

Інгредієнти:

  • Корінь імбиру 230 грамів
  • Вода 6 стаканів
  • Цукор 4 склянки
  • Сік лимонний 1/2 склянки
  • Сіль 1 щіпка

Приготування:

  1. Натираємо імбир на дрібній тертці, викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні близько 30 хвилин.
  2. Знімаємо з плити каструлю, зливаємо все в іншу, чисту каструлю. Додаємо цукор, лимонний сік і сіль. Доводимо до кипіння, тримаємо на вогні ще пару хвилин, постійно помішуючи ложкою.
  3. Знімаємо з плити, даємо трохи охолонути, продовжуючи помішувати ложкою, буквально хвилин 3-4. Розливають у стерилізовані банки, зберігаємо в холодильнику або в шафі, в темному місці (як звичайне варення).

Смачного!

Цей джем хоч і з додаванням цукру, але все ж гострим, і їсти його просто намазавши на булку або млинчики буде не дуже. Джем розрахований на вживання в лікувально-профілактичних цілях. Але якщо вам його захочеться просто так поїсти, спробуйте його поєднувати з адигейським сиром, і ви будите здивовані!

 

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close