Хрусткі шоколадні батончики з горіхами

Зефірки маршмелоу сьогодні можна знайти практично в будь-якому магазині. У багатьох кав’ярнях ці маленькі циліндрики стали невід’ємною частиною для кружки гарячого какао, та й з американських фільмів ми точно знаємо, що їх можна смажити на багатті. Але невже це все? Звичайно ж ні, адже американська кухня любить універсальність в продуктах і ці колись незвичні зефірки використовуються в багатьох десертах як інгредієнт. Завдяки желатину їх можна розтоплювати й надавати їм форму батончиків змішавши з іншими продуктами, наприклад, шоколадною пастою. Десерт виходить повітряним і незвичайним.
Інгредієнти:
- Повітряного рису (сухий сніданок) 6 стаканів
- Солоного вершкового масла 4 столові ложки, і додатково для змазування форми
- Великих маршмелоу 300 грамів
- Солі 1/8 чайної ложки
- Шоколадно-горіхової пасти Нутелла 1/3 стакана
- Темного шоколаду 150 грамів
- Маленьких маршмелоу 1,5 стакана
- Горіхів пекан 1 стакан, дрібно порубати
Приготування:
- Ретельно промажте форму 23 см * 28 см вершковим маслом.
- У великій каструлі на помірно-слабкому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте великі маршмелоу і сіль і перемішайте поки зефір не розтане. В середині процесу додайте шоколадно-горіхову пасту і перемішайте до однорідного стану.
- Тим часом на водяній бані розтопіть темний шоколад, щоб консистенція стала гладкою. Приберіть з вогню і дайте трохи охолонути.
- У велику чашу засипте повітряний рис і додайте туди ж суміш маршмелоу і шоколадної пасти. Коли вони практично змішаються додайте маленькі маршмелоу і продовжуйте розподіляти масу поки все не перемішається між собою.
- Негайно розподіліть суміш в заготовлену форму, придавлюючи її до дна. Посипте половиною горіхів пекан. Зигзагами полийте шоколадом всю поверхню ласощів. Зверху посипте горіхами пекан. Дайте застигнути й потім наріжте квадратиками.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Сливовий тарт