Хлібні коржі

Інгредієнти:
- Стакан пшеничного борошна або трохи менше
- Кукурудзяної муки 1 столова ложка, якщо є
- Третину склянки води
- Дрібка солі
Приготування:
- Пшеничне та кукурудзяне борошно змішайте і висипте на робочий стіл, додайте дрібку солі. Столовою ложкою в середині зробіть щось подібне кратера вулкана і в цей кратер акуратно влийте воду. Чайною ложкою починайте обрушувати борошно і змішувати його з водою. По колу. Важливо не змішувати відразу всю муку, а додавати по трошки. Так, щоб ви могли контролювати консистенцію майбутнього тіста. А воно, тісто, не повинно бути надмірно крутим і щільним.
- Відкладіть в сторону ложку і починайте працювати руками. В результаті у вас вийде невелика і пишна кулька тіста. Тут добре було б клубочок тіста накрити серветкою і залишити на годину відпочити в прохолодному місці. Ну, а якщо немає часу або бажання чекати геть знесло, то поїхали далі.
- Залишки борошна приберіть в сторону, а тісто розділіть на дві рівні частини. Грудочки тіста розкачайте качалкою в максимально тонкі коржі. Щоб тісто не прилипало до столу, звичайно ж, підсипати стіл борошном.
- Обсмажте коржі на розігрітій сковорідці з двох сторін до появи золотистої скоринки. Бульбашки, що з’являється сміливо тисніть лопаткою.
- При всій простоті рецепта, отримані коржі неймовірно пишні, гарні на смак і можуть бути відмінною альтернативою хліба на обід.
- Викладіть поверх шматочки обсмаженого курячого філе і полийте соусом. Прикрасьте зеленню і подавайте в якості закуски.
Смачного!