Груші в сиропі з імбирного чаю з лимоном

Імбирний чай дуже поширений в азіатських країнах, а в Індії є одним з найпопулярніших напоїв в зимовий час. Цей напій володіє унікальним пряним смаком і ароматом, а крім того, ще й дуже корисний, підвищує імунітет і бадьорить і по праву вважається дієвим засобом при лікуванні застуди. Імбирний чай з лимоном має м’який смак і добре підходить для приготування груш у сиропі.
Час: 15 хвилин
Складність: легко
Порцій: 2
Інгредієнти:
- 4 груші сорту Барлетт або Анжу, очищені, розрізані навпіл, з видаленою серцевиною
- Води 2 стакани
- Зеленого чаю 2 пакетики
- Цедра і сік 2 лимонів
- Свіжого імбиру 5 см, очищеного і нарізаного кружечками
- Цукру 1,5 стакана
- Меду 3 столові ложки
Приготування:
- У великому сотейнику нагрійте воду, але не доводьте до кипіння. Додайте чай, лимонну цедру, лимонний сік і імбир і потримайте при слабкому кипінні протягом однієї хвилини.
- Потім додайте цукор і мед і знову доведіть до слабкого кипіння. Додайте груші й накрийте поверхню рідини пергаментним папером (для того, щоб вода покривала груші – інакше вони будуть триматися на поверхні) і варіть протягом 5 хвилин.
- Приберіть каструлю з вогню, але не діставайте груші з рідини. Охолоджувати груші в сиропі, поки вони не будуть готові до подачі на стіл.
- Груші можна подавати окремо, з морозивом (або йогуртом на сніданок), також сироп можна упарити до глазурі й подати разом з грушами до тістечка.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Хрусткі шоколадні батончики з горіхами