Випічка і ДесертиДесерти

Груші в сиропі з імбирного чаю з лимоном

Імбирний чай дуже поширений в азіатських країнах, а в Індії є одним з найпопулярніших напоїв в зимовий час. Цей напій володіє унікальним пряним смаком і ароматом, а крім того, ще й дуже корисний, підвищує імунітет і бадьорить і по праву вважається дієвим засобом при лікуванні застуди. Імбирний чай з лимоном має м’який смак і добре підходить для приготування груш у сиропі.

Час: 15 хвилин
Складність: легко
Порцій: 2

Інгредієнти:

  • 4 груші сорту Барлетт або Анжу, очищені, розрізані навпіл, з видаленою серцевиною
  • Води 2 стакани
  • Зеленого чаю 2 пакетики
  • Цедра і сік 2 лимонів
  • Свіжого імбиру 5 см, очищеного і нарізаного кружечками
  • Цукру 1,5 стакана
  • Меду 3 столові ложки

Приготування:

  1. У великому сотейнику нагрійте воду, але не доводьте до кипіння. Додайте чай, лимонну цедру, лимонний сік і імбир і потримайте при слабкому кипінні протягом однієї хвилини.
  2. Потім додайте цукор і мед і знову доведіть до слабкого кипіння. Додайте груші й накрийте поверхню рідини пергаментним папером (для того, щоб вода покривала груші – інакше вони будуть триматися на поверхні) і варіть протягом 5 хвилин.
  3. Приберіть каструлю з вогню, але не діставайте груші з рідини. Охолоджувати груші в сиропі, поки вони не будуть готові до подачі на стіл.
  4. Груші можна подавати окремо, з морозивом (або йогуртом на сніданок), також сироп можна упарити до глазурі й подати разом з грушами до тістечка.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Хрусткі шоколадні батончики з горіхами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close