Грушевий пиріг з шоколадом і мигдалем

Основу цього грушевого пирога становить горіхове тісто зі шматочками груші й шоколаду. Груша ж є і прикрасою пирога. Приготування найпростіше, результат чудовий.
Інгредієнти:
- Масло вершкове розм’якшене (кімнатної температури) 180 грамів
- Яйця 2 штуки
- Цукор 140 грамів
- Борошно 150 грамів
- Розпушувач 10 грамів
- Груші 800 грамів (4 штуки)
- Шоколад 40 грамів
- Мигдаль смажений 100 грамів
- Мигдальний екстракт (за бажанням) 2-3 краплі
- Мед (для змащування пирога) 30 грамів
Приготування:
- Увімкніть духовку для попереднього розігрівання до 180 градусів.
- Смажений мигдаль подрібніть в кавомолці в муку, але не перестарайтеся, щоб з горіхів не встигла виділитися олія, і маса не перетворилася в мигдальну пасту.
- Шоколад порубати довільними шматочками різного розміру.
- Яйця збийте з цукром до пишної білої маси, протягом 5 хвилин.
- Додайте м’яке вершкове масло і мигдальний екстракт (якщо будете використовувати). Збийте до однорідності, приблизно 30 секунд.
- Додайте борошно і мелені горіхи. Перемішайте ложкою.
- Залиште для прикраси одну грушу, а решту очистьте і наріжте дрібними кубиками, зі стороною приблизно 1 см.
- У тісто викладіть груші й рубаний шоколад. Перемішайте.
- Викладіть тісто у форму (моя форма – діаметром 22 см, дно я попередньо застелила пергаментом).
- Частину груші, що залишилася наріжте дуже тонкими скибочками й викладіть поверх тіста. Я не чистила грушу і не видаляла серцевинку і хвостики – мені здалося, так естетичніше.
- Надішліть форму з тістом в розігріту до 180 градусів духовку, випікайте пиріг до чистої дерев’яної палички (тобто після протикання пирога паличка повинна вийти без слідів мокрого тіста).
- У мене пиріг був готовий через 1 годину, але я захотіла його сильніше зарум’янити й залишила ще на 10 хвилин в духовці.
- Готовий пиріг дістаньте з духовки й ще змастіть гарячим медом.
- Дайте пирогу постояти у формі 10 хвилин, потім перенесіть на решітку, щоб він повністю охолов.
- Грушевий пиріг з шоколадом і мигдалем вийшов просто чудовим!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Ватрушки з яблуками