Випічка і ДесертиСолодка випічка

Грушевий пиріг з шоколадом і мигдалем

Основу цього грушевого пирога становить горіхове тісто зі шматочками груші й шоколаду. Груша ж є і прикрасою пирога. Приготування найпростіше, результат чудовий.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове розм’якшене (кімнатної температури) 180 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Цукор 140 грамів
  • Борошно 150 грамів 
  • Розпушувач 10 грамів
  • Груші 800 грамів (4 штуки)
  • Шоколад 40 грамів
  • Мигдаль смажений 100 грамів
  • Мигдальний екстракт (за бажанням) 2-3 краплі
  • Мед (для змащування пирога) 30 грамів

Приготування:

  1. Увімкніть духовку для попереднього розігрівання до 180 градусів.
  2. Смажений мигдаль подрібніть в кавомолці в муку, але не перестарайтеся, щоб з горіхів не встигла виділитися олія, і маса не перетворилася в мигдальну пасту.
  3. Шоколад порубати довільними шматочками різного розміру.
  4. Яйця збийте з цукром до пишної білої маси, протягом 5 хвилин.
  5. Додайте м’яке вершкове масло і мигдальний екстракт (якщо будете використовувати). Збийте до однорідності, приблизно 30 секунд.
  6. Додайте борошно і мелені горіхи. Перемішайте ложкою.
  7. Залиште для прикраси одну грушу, а решту очистьте і наріжте дрібними кубиками, зі стороною приблизно 1 см.
  8. У тісто викладіть груші й рубаний шоколад. Перемішайте.
  9. Викладіть тісто у форму (моя форма – діаметром 22 см, дно я попередньо застелила пергаментом).
  10. Частину груші, що залишилася наріжте дуже тонкими скибочками й викладіть поверх тіста. Я не чистила грушу і не видаляла серцевинку і хвостики – мені здалося, так естетичніше.
  11. Надішліть форму з тістом в розігріту до 180 градусів духовку, випікайте пиріг до чистої дерев’яної палички (тобто після протикання пирога паличка повинна вийти без слідів мокрого тіста).
  12. У мене пиріг був готовий через 1 годину, але я захотіла його сильніше зарум’янити й залишила ще на 10 хвилин в духовці.
  13. Готовий пиріг дістаньте з духовки й ще змастіть гарячим медом.
  14. Дайте пирогу постояти у формі 10 хвилин, потім перенесіть на решітку, щоб він повністю охолов.
  15. Грушевий пиріг з шоколадом і мигдалем вийшов просто чудовим! 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Ватрушки з яблуками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close