Горіховий рулет з дріжджового тіста

Рулет з солодкого дріжджового тіста з ароматною начинкою з мелених волоських горіхів з карамелізованим цукром. Чудова ситна випічка до чаю.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно 600 грамів
- Масло вершкове 100 грамів
- Яйця 2 штуки
- Цукор 6 столових ложок
- Дріжджі сухі 2 чайні ложки
- Вода тепла 250 мілілітрів
Для начинки:
- Горіхи волоські 450 грамів
- Цукор 4 столові ложки
- Яйце 1/2 штуки
Для змазування рулетів:
- Яйце 1/2 штуки
Приготування:
- Підготуємо необхідні інгредієнти. З даної кількості продуктів ми будемо готувати два рулети.
- У глибоку миску насипаємо борошно, додаємо сухі дріжджі й добре перемішуємо.
- Розтоплюємо вершкове масло.
- В масло наливаємо теплу воду, перемішуємо.
- В окрему миску розбиваємо яйця.
- Всипаємо цукор.
- Сюди ж додаємо масляну суміш, перемішуємо до однорідності.
- Виливаємо рідку масу в місткість з борошном та дріжджами.
- Замішуємо еластичне тісто. Я замішувала за допомогою міксера 15 хвилин.
- Залишаємо тісто в теплому місці без протягів для вистоювання на 1 годину, накривши харчовою плівкою або рушником.
- Подрібнимо горіхи блендером в не дуже дрібну крихту.
- У миску висипаємо горіхи. Додаємо до горіхів цукор і перемішуємо.
- Одне яйце розбиваємо в кухоль і розмішуємо до однорідності.
- Виливаємо половину яйця в горіхову начинку. Перемішуємо.
- Тісто, що підійшло обминаємо і розділяємо на 2 рівні частини.
- Беремо одну частину тіста і на столі, присипаному борошном, розгортаємо в пласт.
- На тісто викладаємо половину горіхової начинки, відступаючи 2 см від країв тіста.
- Трохи начинки (приблизно 3-4 чайні ложки) залишаємо для обсипання рулетів.
- Звертаємо тісто з горіховою начинкою в рулет. Другий рулет робимо аналогічним чином.
- Деко застилаємо фольгою або пергаментом і викладаємо рулети.
- Половиною яйця змащуємо рулети зверху і посипаємо горіховою начинкою.
- Накриваємо рушником і залишаємо підійти, приблизно, на 20 хвилин.
- Включаємо духовку для розігрівання до 180 градусів.
- Коли рулети підійдуть, ставимо в розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів, приблизно, 40 хвилин.
- Дістаємо випічку з духовки й даємо відлежатися, накривши рушником, до повного охолодження. І нарізаємо порційними шматочками.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Бісквітний рулет “Поліно” з кремом з білого шоколаду