Випічка і ДесертиСолодка випічка

Горіховий рулет з дріжджового тіста

Рулет з солодкого дріжджового тіста з ароматною начинкою з мелених волоських горіхів з карамелізованим цукром. Чудова ситна випічка до чаю.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно 600 грамів
  • Масло вершкове 100 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Цукор 6 столових ложок
  • Дріжджі сухі 2 чайні ложки
  • Вода тепла 250 мілілітрів

Для начинки:

  • Горіхи волоські 450 грамів
  • Цукор 4 столові ложки
  • Яйце 1/2 штуки

Для змазування рулетів:

  • Яйце 1/2 штуки

Приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти. З даної кількості продуктів ми будемо готувати два рулети.
  2. У глибоку миску насипаємо борошно, додаємо сухі дріжджі й добре перемішуємо.
  3. Розтоплюємо вершкове масло.
  4. В масло наливаємо теплу воду, перемішуємо.
  5. В окрему миску розбиваємо яйця.
  6. Всипаємо цукор.
  7. Сюди ж додаємо масляну суміш, перемішуємо до однорідності.
  8. Виливаємо рідку масу в місткість з борошном та дріжджами.
  9. Замішуємо еластичне тісто. Я замішувала за допомогою міксера 15 хвилин.
  10. Залишаємо тісто в теплому місці без протягів для вистоювання на 1 годину, накривши харчовою плівкою або рушником.
  11. Подрібнимо горіхи блендером в не дуже дрібну крихту.
  12. У миску висипаємо горіхи. Додаємо до горіхів цукор і перемішуємо.
  13. Одне яйце розбиваємо в кухоль і розмішуємо до однорідності.
  14. Виливаємо половину яйця в горіхову начинку. Перемішуємо.
  15. Тісто, що підійшло обминаємо і розділяємо на 2 рівні частини.
  16. Беремо одну частину тіста і на столі, присипаному борошном, розгортаємо в пласт.
  17. На тісто викладаємо половину горіхової начинки, відступаючи 2 см від країв тіста.
  18. Трохи начинки (приблизно 3-4 чайні ложки) залишаємо для обсипання рулетів.
  19. Звертаємо тісто з горіховою начинкою в рулет. Другий рулет робимо аналогічним чином.
  20. Деко застилаємо фольгою або пергаментом і викладаємо рулети.
  21. Половиною яйця змащуємо рулети зверху і посипаємо горіховою начинкою.
  22. Накриваємо рушником і залишаємо підійти, приблизно, на 20 хвилин.
  23. Включаємо духовку для розігрівання до 180 градусів.
  24. Коли рулети підійдуть, ставимо в розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів, приблизно, 40 хвилин.
  25. Дістаємо випічку з духовки й даємо відлежатися, накривши рушником, до повного охолодження. І нарізаємо порційними шматочками.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Бісквітний рулет “Поліно” з кремом з білого шоколаду

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close