Випічка і ДесертиДесертиКухні світуФранцузька

Французький десерт з фісташками

Чудовий смачний тягучий французький десерт з фісташок в карамелі й збитих яєчних білків з топінгом зі свіжої малини, вимоченої в лікері. Оригінальний і водночас нескладний десерт, в якому чудово поєднуються горіхи й свіжі ягоди, нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти:

Нуга:

  • Очищених фісташок 110 грамів
  • Цукру 110 грамів плюс 1 стакан
  • 4 яєчних білків
  • Щіпка солі
  • Жирних вершків 1,5 стакана
  • Ванільного екстракту 1 чайна ложка
  • Мигдалевого екстракту 1/4 чайної ложки

Соус:

  • Свіжої або замороженої малини 6 стаканів
  • Цукру 1/2 стакана
  • Лимонної цедри 1/2 чайної ложки
  • Свіжої малини 470 грамів
  • Малинового лікеру «фрамбуаз» 1/2 стакана

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 ° С. Обсмажте фісташки в духовці протягом 10 хвилин і відразу ж перекладіть їх на деко. Коли фісташки охолонуть, перекладіть їх на змащене деко.
  2. Застеліть форму для випічки хліба обсягом 450 грамів (21х11х7 см) харчовою плівкою. Змішайте 110 грамів цукру з 3 ст. л води в невеликому сотейнику з товстим дном. Варіть, поки карамель не набуде світло-бурштиновий відтінок. Відразу ж вилийте карамель в фісташки і швидко струсіть.
  3. Дайте отриманому грильяжу охолонути, потім наріжте його на шматочки розміром з фісташку. Збийте у великій мисці яєчні білки з дрібкою солі до стійких піків, відставте в сторону.
  4. Збийте жирні вершки з 1 стаканом цукру, ванільним екстрактом і мигдальним екстрактом. Акуратно з’єднайте яєчні білки й збиті вершки. Додайте нарізані горіхи в яєчно-вершкову суміш. Покладіть суміш у форму для випічки хліба, застелену плівкою. Загорніть харчову плівку наверх так, щоб вона закривала масу. Поставте в морозильну камеру на 8 годин або на ніч.
  5. Для соусу подрібніть малину, цукор і цедру лимона в кухонному комбайні. Процідіть суміш і остудіть в холодильнику. Не менш ніж за 20 хвилин до подачі змішайте 470 грамів малини й малиновий лікер в маленькій мисці й вимочіть малину в лікері. Перед подачею вийміть нугатін з форми, розгорніть і наріжте скибочками.
  6. Подавайте кожну скибочку з ягідним соусом і / або з малиною, вимоченою в лікері.

Смачного!

Подивіться як приготувати смачні англійські іриски

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close